Köydes Projesi kapsamında Kahramanmaraş'ta 14 köyün içme suyu, bir köyün yolunun birinci kat asfalt işinin ihalesi yapıldı.

Kahramanmaraş Valiliği Toplantı Salonu'nda komisyon başkanlığını Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Hüseyin Kürşat Kırbıyık'ın yaptığı içme suyu ihalesine 16, asfalt işine de 12 firma olmak üzere toplam 28 firma katıldı. İhaleye katılan firmaların dosyaları kapalı zarf içerisinde alındı.

Köylere Hizmet Götürme Birliği hizmetlerinin kendi harcama yönetmeliği çerçevesinde gerçekleştiğini belirten İhale Komisyon Başkanı Kırbıyık, dosyaların değerlendirme sürecine başlayacaklarını belirtti.

Birinci zarfı açtıktan sonra yeterlilik şartlarını takip edeceklerini kaydeden Kırbıyık, "Daha sonra yeterli şartları veren firmaların teklif zarflarını açmak suretiyle tekliflerini değerlendireceğiz. İhale komisyonu olan Köylere Hizmet Götürme Birliği encümeninin yapacağı değerlendirmeden sonra tekrar teklifin istenip istenilmeyeceği ya da ihalenin neticesi son karar olarak bildirilecektir." dedi.
(Cihan)