Kredi kartı borçlarını ödemekte ve yönetmekte zorlananlar, 7 basit adımda borçlarından kurtulabilir.

Bu basit adımları takip ederek tüm kredi kartı borçlarını bütçeye uygun bir şekilde kapatabilmek ve rahat bir şekilde kart kullanmaya devam edebilmek mümkün.

Pratikliği ve sağladığı avantajlarla en çok tercih edilen ödeme araçlarından biri olan kredi kartı, bilinçli bir şekilde kullanılmadığında kart sahiplerinin endişe dolu günler yaşamalarına neden olabiliyor.

İşte kart borcundan kurtulmanın 7 kolay yolu:


1. İhtiyaç kredisi kullanın

İşe önce borçları kapatmakla başlamak gerek! Tüm bankalara olan birikmiş kredi kart borçlarınızı toplayın ve bunu ihtiyaç kredisi ile kapatın. Bir başka deyişle, borcunuzu aylık ödenebilir taksitlere çevirin.

Unutmayın, kredi kartı gecikme faizi aylık yüzde 2.62 olmasına karşın, yüzde 1’in altında faizle ihtiyaç kredisi almak mümkün. Böylece hem kredi kartınıza daha fazla faiz ödemekten kurtulur hem de bütçenizi dengeye ulaştırana kadar zaman kazanmış olursunuz.


2. Doğru bankayı seçin


Kredi başvurusunda bulunmadan öncesizin için en avantajlı olacak bankayı seçmeyi ihmal etmeyin. Bu size 24 ay vadeli 10.000 TL’lik bir kredide 1.500 TL’ye varan tasarruf imkânı sağlar.

Aynı problemi tekrar yaşamamak için her zamankindendahafazla tasarruf etmeye ihtiyacınız olduğunu unutmayın!


3. Bütçe değerlendirmesi yapın


 İhtiyaç kredisinin aylık taksitlerini belirlemeden öncegenel bir bütçe değerlendirmesi yapmayı unutmayın.

Elektrik, su, mutfak, çocuğunuzun okul masrafları gibi zorunlu giderlerinizi hesaplayın. Ardından sizi zora sokmayacak şekilde ödeyebileceğiniz taksit tutarını belirleyip, kredinizin vadesine karar verin.

Böylece borçlarınızı gecikmeli ödeme ya da aynı problemi yeniden yaşama olasılığını azaltmış olursunuz.


4. Bankayı bilgilendirin


 Kredi kartı borçlarınızdan dolayı ihtiyaç kredisi talebiniz bankalar tarafından reddedildiyse, sorun borç kapatma niyetinizi belirtmemiş olmanız olabilir.

Amacınızın alacağınız krediile borç transferi yapmak olduğunu mutlaka belirtin. Hatta gerekirse, alacağınız kredi ile kart borcunuzu kapatmak üzere imzalı talimat vererek başvuru yaptığınız bankayı önceden yetkilendirin.


5. Taksitlendirme isteğinizi belirtin


 Tüm bunlara rağmen kredi alamıyorsanız kredi kartı borcunuz olan bankalarla görüşün. Borcunuzun taksitlendirilerek ödenebilir hale gelmesini istediğinizi, aksi halde ödeme zorluğuna düşeceğinizi belirtin.

Açıkça yardım rica edin. Bu durumda o bankanın kredi faizini kabullenmek zorunda kalabilirsiniz ancak taksitlendirilmiş borcunuzile bütçenizi yönetmekçokdaha kolay hale gelir.


6. Tek kart kullanın


 Elbette bu devirde kredi kartsız da yaşanmaz! Kredi kartının borçlanma değil, ödeme aracı olduğunu unutmadan, kontrollü harcama ilekartın avantajlarından yararlanmaya devam edebilirsiniz.

Tek bir kredi kartı kullanmak borçlarınızı yönetmenizi kolaylaştıracaktır.


7. Harcamalarınızı kaydedin


 Sadece kredi kartınızın değil tüm bütçenizin patronu olun. Neden bir sonraki hedefiniz birikimlerinizin patronu olmak olmasın? Küçük büyük tüm harcamalarınızı not edin, fazlalıkları eleyin, nerelerden tasarruf edebileceğinizi belirleyin.

Ne zaman birikime başlayabileceğinizi şimdiden hesap edin.

(Enuygun)