Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu (YURT-KUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Avşar Yerleşkesi'nin 1000 kişi kapasiteli karma yurt alanında incelemeler yaptı.

Kredi Yurtlar Kurumu Yönetim Kurulu olağan toplantısı geçen günlerde KSÜ’ de yapıldı. Kredi Yurtlar Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, Genel Müdür Hasan Albayrak, Yönetim Kurulu Üyeleri KSÜ Rektörü Nafi Baytorun, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Elif Ekin ve Özel Kalem Müdürü Namık Akay katıldı.

Kredi Yurtlar Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz ve beraberindeki heyet Vali Mehmet Niyazi Tanılır’ı Makamında ziyaret ettiler.

Vali Mehmet Niyazi Tanılır’a bilgiler veren Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak "Kahramanmaraş'ta modern anlayışı yansıtan, üniversitenin ve kentin vizyonuna vizyon katacak olan yurtta 1000 kişi kapasiteli suit oda bulunacak. Bu odaların içerisinde de buzdolabı ve televizyon olacak. Tahmini 30 milyon YTL’ ye mal olacak. İnşallah 1,5 sene sonra tamamlanmasını bekliyoruz. Kendi çocuklarımızın kalamayacağı yurtta başka çocukların kalmasını asla kabul etmedik, anlayışımız bu noktada, projelerden asla vazgeçmeyeceğiz. 40 bin kapasiteli 54 proje tamamlandığında kredi yurtlarının yüzde 38'i modern yurt olacak” dedi. (Kaynak: Valilik sitesi, www.kanal46.com)