Kahramanmaraş Ticaret Borsası (KTB) kent merkezi, Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde eğitim gören bin 250 fakir öğrenciye kışlık kaban, ayakkabı ve pantolon yardımında bulundu.

KTB Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arıkan, 15 bin YTL değerindeki yardımları, Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Akgül’e bugün saat 11'de düzenlenen törenle kendi eliyle teslim etti. Arıkan yaptığı açıklamada, Ticaret Borsası teşkilatları bulunan merkez ile Elbistan ve Pazarcık ilçelerindeki fakir öğrencilerine güçleri nispetinde yardımda bulunduklarını belirterek, dağıtılanların 700 kadarının kaban, 275 ayakkabı, 275 de pantolon olduğunu kaydetti.

‘TARIM MESLEK LİSESİ KURMAK İSTİYORUZ’

Arıkan; “Ülkemizin kurtuluşu eğitimdir. Ancak bu şekilde bilgi çağını yakalayabilir. Bu ülkenin ileri teknoloji almış gençlere ihtiyacı var. Bunun için de elimizden gelen yatırımları desteği yapmamız lazım. Sadece devletin değil hayır sever vatandaşlarında eğitime büyük yatırım yapmaları gerekir” dedi.
Kahramanmaraş’ın en büyük tarım bölgesi olduğuna da dikkat çeken Arıkan, “Şu anda pamuklarımız tarlada kaldı, yağışlardan dolayı. ‘Makineli tarıma geçelim’ diyoruz. Ancak makineli tarımı yapacak eleman yok. Hayvancılık tesislerini çalıştıracak elaman yok. Bu nedenle borsa olarak Kahramanmaraş’ta bir ‘Tarım Meslek Lisesi’ kurmak istiyoruz. Bu teklifimizİ Milli Eğitim Müdürlüğümüz de sıcak karşıladı. En kısa zamanda gerçekleşmesini istiyoruz. ‘Eğitim olmadan hiçbir şey olmaz’ diyoruz.”

100 ÜNİVERSİTELİYE BURS

Başkan Arıkan, bu yıl 100 Üniversite öğrencisine burs vereceklerini de sözlerine ekledi.
Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Akgül ise yaptığı açıklamada, KTB’nin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da örnek yardımını sürdürdüğünü belirterek, örgün eğitimde maddi durumu iyi olmayan bin 250 öğrenciyi kış mevsiminin girdiği şu günlerde sevindirdikleri için çok mutlu olduklarını söyledi. Akgül, “Bu tür yardımların moral ve motivasyonların eğitimde önemi büyüktür” dedi.

Akgül, Kahramanmaraş’ta bir Tarım Meslek Lisesi kurulmasının isabetli olacağını ve bunun için de bir çalışma yaptıklarını belirtti. (www.kanal46.tv)