2011 yılı Ağustos ayından itibaren sürdürmekte oldukları Kahramanmaraş Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası yönetim kurulu üyeliğinden istifa eden 5 kişilik bir grup, düzenledikleri basın toplantısında, mevcut yönetimin hemen seçime gitmesi gerektiğini hatırlatarak, “Nisbi temsil değil, kazanan ekip gelsin” düşüncesinden yola çıkarak, odanın yönetilecekse birlikte yönetilmesi taraftarı olduklarını söylediler ve 27.06.2012 tarihi itibarı ile istifa ettiklerini duyurdular.


28 Haziran Perşembe günü Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Halit Alcı yaptığı açıklamada, nisbi temsil sistemi ile seçime girmiş ve listeden kendisi dahil iki kişi yönetim kurulu üyeliğine seçildiğini hatırlatarak; “Başkan Arif  beyin listesi çoğunlukla listeye  girmiş ve 3 kişi yönetim kurulu üyeliğine seçilmişti. Ancak seçildikten hemen sonra görev taksiminde başkan, başkan yardımcısı, oda sekreteri ve muhasip üye görevleri varken ve  temayül de her üyeye ayrı görev verilirken her ne hikmetse bu dönemde başkan yardımcılığı ile muhasiplik bir kişiye verilmiş böylece  farklı listeden giren bizleri  dışarıda bırakmışlardır. Buna da hala bir anlam  veremedik. Olağan üstü kongremizde sadece yönetim kurulu üyeleri seçimi yapılmışken, seçimden sonra  daha önceden odamız bünyesinde oluşturulan tesmer şubesi yönetim kuruluna bizim tarafımızdan önerilmiş bulunan ve görevlerine devam eden arkadaşlarımız  tesmer yönetim kurulundan keyfi  olarak çıkarılmıştır. Tekrar kendilerinin belirlediği kişiler tesmer yönetim kuruluna atanmıştır” dedi.


İSTİFALARDAN ÖNCE BASININ HABERİ OLDU


Mesleki uyum yasası kapsamında mali müşavirlik belgesini almaya hak kazanan bazı üyelerin  yenilenmesi gereken ruhsatları ile ilgili  evraklarını  oda ya borcu olduğu gerekçesi ile TÜRMOB’a gönderilmediği, ancak aynı durumda olan bazı üyelerin  evraklarının TÜRMOB’a gönderildiğini araştırarak öğrendik ten sonra gündeme getirdikleri yol arkadaşlarının da belgelerini getirtmek zorunda kaldıklarını belirten Halit Alcı, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü; 


“Aradan geçen bir yıl içerisinde yönetim kurulunun çoğunluk listesi tabir caizse azınlık listesindeki arkadaşların seçimle geldiğini ve bu yönetim kurulunun böyle oluştuğunu ve bundan sonrada böyle oluşacağını bir türlü kabul etmemek için ellerinden gelen gayreti  göstererek demokrasinin olmadığını ve daha doğrusu demokratik olamadıklarını her fırsatta gösterme gayreti içerisine girdiler ve buna da devam etmekten vazgeçmediler. Hal böyle olunca bizim de daha fazla yönetim kurulunda kalıp mücadele etmemizin hiç bir önemi kalmamıştır. Çünkü olay demokrasi dışı işletilmeye başlanmıştır. Yönetim kurulunun yetkisinde olan şeyler şahısların yetkisine geçmiş, şahıslar kendilerini yönetim kurulundan önde görmüşler ve yönetim kurulunda görüşülmeden teklif alınmadan ihale yapılmadan fiyat araştırması yapılmadan proje hazırlanıp sunumu yapıldığı tespit edilmiştir. Oda binası için yapılan bu çalışmalar yönetim kurulunda proje dâhil hiç bir zaman gündeme gelmemiş ve görüşülmemiştir. Hâlbuki böylesine ciddi bir projenin enine boyuna tartışılarak hazırlanması ve yönetim kurulunun yetkilendirmesinden sonra yapılmasının doğru olduğu kanaatindeyiz”  diye konuştu, bu istifalardan önce basının haberi olduğunu, bu toplantı sonrası istifa dilekçelerini başkana sunacaklarını kaydetti.


BİZ DERDİMİZİ ANLATAMADIK


Alcı, düşünceleri olan ‘’ayrışmayalım birlik olalım‘’ söylemi sadece sözde kaldığının da gün ışığına çıktığına işaret ederek “Bizim birlik ve beraberlik adına attığımız tüm adımlar ayrıştırma ve bölüştürme olarak cevap verildi. Onurlu ve haysiyetli mesleğimizin zarar görmemesi adına bazı diğer konuları da burada basın önünde daha fazla konuşmayarak meslektaşlarımız arasında görüşmenin daha isabetli olacağı kanaatindeyiz. Bu nedenle bizim listemizden seçilen ve şu anda görev alan arkadaşlarımızla ve meslek mensuplarımızla konuyu detaylı olarak ele alıp yapılan keyfi ve taraflı uygulamalarını daha rahat yapabilmeleri için (burada bizim fikrimizin hiç bir önemi yok) istifa etmemizin daha uygun olacağını kamuoyuna ve değerli meslek mensuplarımıza saygıyla duyururuz” diyerek sözlerine nokta koydu, daha sonra basın mensuplarının gündemle ilgili çeşitli sorularını cevaplandırdı.


Kurullardan istifa eden üyeler şu isimlerden oluşuyor;


Halit Alcı- (yönetim kurulu)


Abdulkadir Şimşek - (yönetim kurulu)


İsa Mirzaoğlu - (disiplin kurulu)


Mustafa Gök- (disiplin kurulu)


Kadim Akben - (denetim kurulu)