Son yıllarda bir hayli revaçta olan enerji sektörüne; İşadamı A. Kadir Kurtul ve aynı zamanda AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Atıf Şirikçi’nin ardından Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Mehmet Balduk ta girdi.

Tekstilci-İşadamı Mehmet Balduk’un enerji sektörüne girişi; 7 Ağustos Perşembe günü Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz başkanlığında toplanan Belediye Meclisi toplantısında kamuoyuna yansıdı. Kale Enerji Üretim Ticaret ve Sanayi A.Ş., belediyeye ait Karasu içme suyu hattı üzerinde hidroelektrik santrali kurmak için harekete geçti.

Belediye Meclisi toplantısında; eski tutanak özeti'nin okunmasından sonra gündemde bulunan Mikro Kredi Projesine 50 bin YTL. daha destek verilmesi, bu yıl da 500 öğrenciye 100 YTL burs verilmesi, takası uygun görülen talepler, boş kadro İptali, Kale HES Tesisi Protokolü konusunda Belediye başkanı Mustafa Poyraz'a anlaşma yetkisi verildi. Andırın ilçesindeki Karasu bölgesinde yapılacak olan Kale HES projesi ile de KATSO Başkanı Mehmet Balduk enerji sektörüne ilk adımı attı.

İÇME SUYU BORU HATTINDA KISMİ DEĞİŞİKLİK OLACAK

Belediye Başkan Yardımcısı Vekili Mustafa Uzunlar’ın, meclis üyelerine verdiği bilgiye göre; kent merkezine içme suyu sağlayan Karasu kaynak bölgesinde belediyenin kullanmadığı ve Körsulu olarak bilinen suyun kullanılması ile Kale HES Projesi gerçekleştirilecek. Ancak; proje kapsamında Karasu içme suyu hattının kısmi bir bölümünde çakışma olduğu için yaklaşık 250 metrelik boru hattında yer değişikliği yapılacak. Bu nedenle kent merkezine çalışma süresince en fazla bir gün süre ile su verilemeyecek. Bu nedenle söz konusu şirket, su kaybının ücretini birim fiyat üzerinden belediyeye ödeyecek. Bu çerçevede geniş kapsamlı bir protokol hazırlanırken, projenin kabulü, protokolün imzalanması ve diğer işlemler için meclis kararı ile Başkan Poyraz’a yetki verildi.

DİĞER GÜNDEM MADDELERİ DE GÖRÜŞÜLDÜ

Dolu Kadro Derece Değişikliği maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Vezir Hoca Bulvarı'na açılan tali bağ yoluna İsim verilmesi, kaldırımda reklam yapılması maddeleri de Encümene sevk edildi. Gündem dışı maddelerde ise; Kent Konseyi'nin hazırlamış olduğu 6 projenin ikisi oy birliği ile kabul edildi. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Eğitim Danışma Kurulu Üyeliğine Belediye'den Meclis Üyesi Ömer Baydemir getirildi.

Ebediyete intikal eden Hikmet Kabakçı, Şeref Turhan, Mehmet Zülkadiroğlu, Mustafa Kirişçi ve Aşık Mahsuni Şerif'in isimlerinin herhangi bir bulvara verilmek üzere komisyona havale yapıldı. Gazeteci Şeref Turhan ile Aşık Mahsuni Şerif’in isimlerinin bir yerlere verilebilmesi konusunda Gazeteci Mustafa Şirin ile Mehmet Taş etkili oldular.

BEYAZIT’IN ADI AĞCALI DERESİNE VERİLDİ

Ayrıca Adil Erdem Beyazıt'ın isminin Ağcalı Deresinde açılan bulvara verilmesi de kararlaştırıldı. Cami yeri tahsis talebi, İmar plan tadilatı maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Gündemde bulunan 11 maddenin görüşülmesi sonrasında gündeme alınması teklif edilen 22 yeni gündem maddesi görüşülmesi yönünde karar alınarak bu yeni gündem maddesi de görüşüldü.

Yeni sanayi sitesi karşısında bulunan ve itfaiye ile fırın arasında kalan Belediyeye ait arsanın önce ticari alana çevrilerek satılması yönünde de karar alındı.

Kuzey çevre yolu üzerine Metin Saçma ve Ortakları tarafından yapılması planlanan Akaryakıt istasyonu projesi de reddedildi.

Bir sonraki Meclis toplantı günü olarak ise 04.09.2008 tarihi kararlaştırıldı. (Ajans 46 - www.kanal46.com)