Hükümetten piyasayı canlandırma hamlesi.

Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, iç tüketimi artırarak piyasayı canlandırmak üzere memur veya emeklilere 200-300 TL tutarında harcama amaçlı bir defaya mahsus ödeme yapılması yönünde çalışmaları olduğunu aktardı.

Başkan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Nazım Ekren, piyasayı canlandırmak için yeni önlem paketinde memur ve emekliye bir defaya mahsus ödeme planlarının olduğunu söyledi.

Ekren, dün akşam AK Parti MKYK toplantısında ekonomik krize karşı yeni önlem paketi hazırlığı yaptıklarını açıkladı. Gazetelere yansıyan haberlere göre, dolardaki şok artış, ekonomide tehlike çanlarını artırınca AKP, yeni bir paketi gündemine aldı. Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, iç tüketimi artırarak piyasayı canlandırmak üzere memur veya emeklilere 200-300 TL tutarında harcama amaçlı bir defaya mahsus ödeme yapılması yönünde çalışmaları olduğunu aktardı. Ekren, altı sektöre teşvik içeren bir paket üzerinde çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Ekren ‘işsizliği çözmek için kamuda 1 milyon kişinin istihdam edilmesi’ önerisi üzerine kamuda sözleşmeli personel alımının kolaylaştırıldığını ve bu yönde çalışmaların olduğunu söyledi.

"ÖDEME KARARI OLUMLU, TUTAR YETERSİZ"

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memur ve emeklililere bir defaya mahsus olmak üzere 300 TL tutarında bir ödeme yapılacağı yönündeki açıklamaları önemli bir karar olarak görmekle birlikte yapılacak ödemenin tutarını yetersiz bulduklarını belirterek, "Kamu çalışanlarına ve emeklilere ödenecek tutar en az asgari ücret düzeyine çıkarılmalı ve yılda iki kez olarak ödenmelidir" dedi.

Gündoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, Ekonomik ve Sosyal Konsey'in son toplantısında piyasaların canlandırılması ve talebin arttırılmasına yönelik olarak kamu çalışanlarına ve emeklilere ikramiye verilmesi şeklinde Memur-Sen tarafından ortaya konulan önerinin dikkate alınarak hayata geçirilmesini önemsediklerini ifade etti.

Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in memur ve emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 300 TL tutarında bir ödeme yapılacağı yönündeki açıklamalarını olumlu bir karar olarak gördüklerini kaydeden Gündoğdu, ancak yapılacak ödemenin tutarını yetersiz bulduklarını vurguladı.

Makro ekonomik gelişmelere ve son günlerde dolarda görülen yükselişe dikkati çeken Gündoğdu, "300 TL'lik desteğin sadra şifa niteliğinde olamayacağı tartışmasızdır. Kamu çalışanlarına ve emeklilere ödenecek tutar en az asgari ücret düzeyine çıkarılmalı ve yılda iki kez olarak ödenmelidir. En geç Nisan ayı maaşlarıyla birlikte kamu çalışanlarına ödeme yapılması sağlanmalıdır. Bu sayede ekonominin resesyona girmesi engellenmelidir" görüşünü dile getirdi. (Mynet)