Memurluktan ayrılarak SSK ve Bağ-Kur'lu çalışmaya devam edenlere ikramiye yolu açıldı.

Buna göre, memur olup da ayrılanlar ve 9 Temmuz 2011'den sonra emekli olanlar, memurluktaki hizmetlerinin karşılığı olan ikramiyelerini alabilecekler. Sabah'ın haberine göre emekli ikramiyesi, emeklilik aylığının ödenmesi sırasında verilecek. Kişi emekli aylığı almaya başlamadığı sürece, memurluktaki hizmet süresine denk gelen ikramiyesini alması mümkün olmayacak.

Emekli Sandığı Kanunu hükümlerine göre, memurluktan istifa ederek, SSK ve Bağ-Kur'dan emekli olanlara, memur olarak çalıştıkları döneme ilişkin ikramiyeleri ödenmiyordu. Bu düzenleme, Danıştay 11. Dairesi ve Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nce Anayasa Mahkemesi'ne götürüldü. Yüksek Mahkeme de 2009'da söz konusu düzenlemeyi iptal etti. Ancak 2010'da iptal edilen düzenlemenin aynısı yeniden yasalaştı. Anayasa Mahkemesi ikinci kez iptal edince idare de düzenleme yaptı.

SGK'YA BAŞVURUN

BU haktan yararlanmak isteyenlerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na dilekçe ile başvurmaları gerekiyor. Olumsuz yanıt gelmesi durumunda da idari mahkemeye dava açma hakları bulunuyor. Emekli ikramiyesinin alınması, emekliliğe hak kazanma sırasında olabilecek. Emekliliği gelmeyen alamayacak.