KAHRAMANMARAŞ'TA Belediyeye ait otogarın tahmini bedelinin 2.3 katına yabancı bir yatırımcıya satılması iştah kabarttı

Kahramanmaraş Özel İdaresi, kentin tek gökdelenini, 20 milyon YTL’ye satışa çıkardı

Avusturya kökenli Meinl Bank’ın 3 ay önce kentin otogarının satış ihalesinde 50.3 milyon YTL gibi astronomik bir fiyat ödemesi, Kahramanmaraş İl Özel İdaresi’nin iştahını kabarttı.

Mülkiyeti Kahramanmaraş İl Özel İdare’sine ait olan kentin tek gökdeleni KDV hariç 20 milyon YTL tahmini bedel üzerinden 26 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek ihalede satışa sunulacak.

Geçici teminatı 600 bin YTL olarak belirlenen ihale kapalı teklif usulüyle gerçekleştirilecek.

3 yabancı gelmişti

Kentin 20 yıldır bekleyen yatırımlarını gerçekleştirmek için arayışa giren Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, çareyi kentin otogarını satışa çıkartmakta bulmuştu. 23 milyon YTL tahmini bedel üzerinden satışa çıkarılan otogarın ihalesine 3’ü yabancı olmak üzere 6 şirket katılmıştı. 23 milyon YTL tahmini bedel 50.3 milyon YTL’ye yükselmişti. İhaleye Meinl’a ilave olarak Multi Turkmall ve Redevco da katılmıştı.

Meinl Bank, otogar arsasını 15 Ağustos 2008’de devralacak. İnşaata aynı ay içinde başlamayı planlayan şirket projeyi en erken 2010 yılı sonlarında bitirebilecek.

YAPIMI 6 YIL SÜRDÜ

Kentin kalbi konumundaki Trabzon Caddesi üzerinde bulunan gökdelen 19 katlı ve 92 bağımsız bölümden oluşuyor. İnşaatı 6 yıl süren gökdelenin yapımı kentte tartışma konusu olmuştu.

Haber: Tebernüş KİREÇCİ
VATAN GAZETESİ