Adana Ticaret Borsası Başkanı Çalışkan: "Rekoltede kuraklıktan dolayı bir miktar yerine göre yüzde 10–20 arası düşüş yaşanabilir"


ADANA (AA) - Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, kuraklık nedeniyle Çukurova yöresinde buğday üretiminde yüzde 10-20 arası düşüş yaşanabileceğini, ancak ürünün yüksek kaliteye sahip olduğunu bildirdi. 


Çalışkan, yaptığı yazılı açıklamada, ilk buğday hasadının Çukurova'da başladığını kaydetti. 


Bu yıl kurak bir mevsim yaşandığına işaret eden Çalışkan, "Tarla rekoltelerinde kuraklıktan dolayı bir miktar yerine göre yüzde 10–20 arası düşüş yaşanabilir. Ancak bu yıl buğdayda yüksek kalitede bir ürün çıktığı için, rekolte düşüklüğündeki farkı çiftçi bu yönde kapatacak gibi görülüyor. Bölgemizde son yılların en yüksek kaliteli buğdayı hasat edilmektedir" ifadeleri kullandı.


Çalışkan, kent genelinde geçen yıl yaklaşık 1 bir milyon 400 bin ton buğday üretimi yapıldığını anımsatarak, şunları kaydetti:


"Bu yıl, ekim sahalarının azalması, biraz da rekoltenin düşüklüğü neticesinde üründe yüzde 15-20 azalma olacağını ön görmekteyiz. Fiyatların şu anda olduğu gibi serbest piyasa şartlarında arz talebe göre oluşması taraftarıyız. Hiç ummuyoruz ve öngörmüyoruz ama herhangi bir sıkışıklıkta Toprak Mahsulleri Ofisi'nin müdahale fiyatlarıyla piyasaya girmesinin de doğru olacağını düşünüyoruz.”


(AA)