Kahramanmaraş AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Kahramanmaraş Lider İş Adamları Derneği`ni (KALİDA) ziyaret etti.


Ziyarette konuşan KALİDA Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gemci, iş damlarının dünyanın birçok yerine ihracat yapmak için gayret etiğini ve Kahramanmaraş’ın gelişen sanayisinin üretime dönük olmasının çok önemli olduğunu vurguladı. İstikrar ve huzura dikkat çeken Başkan Gemci, “Yatırımlar ve üretim ancak istikrarın olduğu yerlere gider. Kahramanmaraşlı iş adamları devletten aldıkları teşvikleri isabetli yatırımlara dönüştürüyor. Bu vesileyle şehrimizde istihdam oluştu, her kese çalışacak iş var. Büyük şehir olan Kahramanmaraş; sanayisi, turizmi ve sosyal ortamıyla her zamankinden daha iyi konuma doğru ilerliyor.”dedi.  


İhracatta düşüş yaşandığına dikkat çeken AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam yeni yerlere açılmanın önemli olduğunu belirtti. Yeni Anayasa ile ilgili olarak uzlaşma çalışmalarının olumlu bir sonuca varamadığına değinen Sağlam, önemli maddeler üzerinde anlaşma sağlanamadığını ve bundan dolayı sıkıntılar yaşandığını dile getirdi. İşadamlarının yeni pazarlar bulmak için yurt dışına açılmalarının önemli olduğuna değinen Prof. Dr. Mehmet Sağlam, “Ticaret, sadece ekonomiye katkı sağlamakla kalmıyor. Bu açılımlar kültür ve sosyal birikimlerimizin de dünya ile paylaşılmasını sağlıyor. Kahramanmaraş son yılların en hızlı büyüyen kentlerinden biri.  İnsanların rahatı, sizlerin yaptığı ekonomik yatırımlarla doğru orantılı.”dedi.


Gemci, Kahramanmaraş’ın Büyükşehir olmasından sonra yeni Kahramanmaraş`ı inşa etmek için siyasetçisiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve halkla birlik ve beraberlik içinde, ortak akılla hareket eden bir yapının oluşturulması gerektiğinin altının çizdi. KALİDA Başkanı Osman Gemci, Kahramanmaraş`ın dört bölgenin kesiştiği bir noktada olduğu için bu yerlerin güzelliğini bünyesinde barındıran bir il olduğunu söyledi.  Kahramanlık destanı yazarak bu unvanı ve istiklal madalyasını alan tek şehir olduğunu söyleyen Gemci, Kahramanmaraşlı olmaktan ve bu şehre hizmet etmekten onur duyduklarını dile getirdi.