Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi esnafı kiralarının yüksek olmasından dertli.


Çalıştıkları iş yerlerinin kiralarının çok yüksek olduğundan yakınan Mesut Bilgetaşan, “Geçtiğimiz günlerde bir esnafımız dükkan kiralarından dolayı mesleğini bırakmak zorunda kaldı. Nedeni ise geçen yıl 8 bin TL’ye kullandığı iş yerinin kirası bu yıl 20 bin TL oldu. Biz kazandığımız parayla çocuğumuza mı bakalım? Yoksa 20 bin olan dükkan kirasını mı ödeyelim? Biz evimizin önüne park bahçe yapın demiyoruz. Dükkanımızın önüne kasisler yapın demiyoruz. Biz sadece yeni dükkanlarımızın yapılmasını istiyoruz. Belediye Başkanlarımız ve sayın valimizin bize sahip çıkmasını istiyoruz” dedi.
İş yerlerinin kirasının yüksek olmasından dolayı dükkan bulamadığını kaydeden Durdu Pişkin ise, “Şuanda kirasını ödeyemediğim için dükkanımı boşaltmam gerekiyor. Kiralık yer bulamıyorum. İş yapabilecek dükkan istiyorum ama maalesef bulamıyorum. Bu konuda çok mağduruz. Yetkililerin bu işe el atmalarını istiyoruz” diye konuştu.
Kirası 2 bin TL’ye olması gereken iş yerlerinin 20 bine kiralandığını iddia eden esnaf Mehmet Çam ise, “Buradaki bütün esnafımız aynı sıkıntıyı yaşıyor. Dükkanı alırken ustalık belgesi isteniyor ama buradaki dükkanları yüzde 70’i ya öğretmen ya doktor alıyor. Asıl işi biz yapıyoruz ama bize dükkan vermiyorlar” şeklinde konuştu.


(İHA)