Sanko Holding ile Rönesans Holding’in Gaziantep’in merkezinde 145 milyon dolarlık yatırımla 20 Mart’ta açacağı alışveriş merkezi Sanko Park, perakendecilere destek olmak için 1 Haziran’a kadar kira almayacak.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki en büyük alışveriş merkezi projesi olacak Sanko Park, Suriye ve Irak’tan da çok sayıda ziyaretçi bekliyor. Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, kárdan çok Güneydoğu’ya hizmeti amaçladıklarını dile getirdi. Konukoğlu, Gaziantep’te turizmin her geçen gün geliştiğini, bunun etkisini görecelerini de vurguladı.

20 Mart’ta açılıyor

Şu anda yüzde 70’i kiralanan Sanko Park’ın 20 Mart’taki açılışa kadar yüzde 90’ının kiralanmış olması bekleniyor. Metrekare başına kiralar 10-70 Euro arasında değişiyor. Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, bir süre kira almama nedenlerini, "Markalar mağaza yatırımlarını çıkarsınlar diye kolaylık yaptık. Herkes birbirine kolaylık yapmalı. Bu zincir bir yerde kırılmalıydı. 2001’de de olumsuzluklar vardı. Fedakarlıklarla aşılmıştı" sözleriyle açıkladı.

Harcayan şehir

Ilıcak, 1.5 milyon nüfusu ve 5 bin sanayi kuruluşu bulunan Gaziaptep’in Türkiye’nin en dinamik şehirlerinden biri olduğunu, Sanko Park ile şehrin ilk alışveriş merkezine kavuştuğunu, şehirde sosyal hayatın da değişeceğini söyledi. Abdulkadir Konukoğlu, perakendenin büyük şehirlerde durgunlaştığını belirterek, şunları söyledi: "Gaziantep’te bunu hissetmeyeceğiz. Kişi başına gelir İstanbul’dan daha yüksek. Kazandığını harcayan bir şehir. Düğün alışverişleri için İstanbul’a giden bölge halkı artık şehrimizde alışveriş yapacaktır." Alkaş/JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş, marka karması ile Sanko Park’ın hem Türkiye’de hem de sınırdaki ülkelerde çekim merkezi olacağını söyledi. Alkaş, projenin Gaziantep’teki yeme-içme kültürüne vurgu yaptığını da belirtti.

Gaziantep’te 1 milyar dolarlık konut projesi

SANKO Holding ile ortaklığı başka yerlere taşımayacaklarını belirten Erman Ilıcak, şunları söyledi: "Sanko ile daha çok Anadolu’da yeni yatırımlar planlıyoruz. Samsun, Kahramanmaraş gibi ilerde AVM yatırımı yok. Gaziantep’te büyük bir outlet potansiyeli var. Sanko’nun kentte arazileri bulunuyor. Gaziantep, Serince’de Sanko’nun 500 dönümlük arazisinde 2010 yılında 1 milyar dolarlık yatırımla 2 bin konutluk bir proje hedefliyoruz."

Kriz yerine ’budandık’ diyelim, kuvvetlenip yola devam edelim

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, kriz yerine ’budanmak’ kelimesinin kullanılmasını önererek, "Ağaç budanınca daha kuvvetli çıkar; güçlenir. Budanıp, yürümeye devam edelim. Hesap-kitap karışıyor. Kriz biraz adamı daraltıyor. 2001 krizi pek çok adamı hizaya getirdi" dedi. Konukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Krizin 6-7 ay içinde azalacağını düşünüyorum. Ben anamdan doğdum doğalı özellikle tekstilde krizler olmuştur. Bir kaç ayda geçmiştir. Millet birbirini korkutuyor. Bankalar 6 ay sonra para satacak yer bulamayacaklar. Değirmen dönüyor ama suyunu kesince duruyor."