Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın (SMMMO) Mayıs ayında yapılacak olan kongresi için Arif Şen adaylığını açıkladı.

Oda başkanlığını 8 yıldır sürdürmekte olan Mehmet Gümüşer’in yeniden aday olmayacağı kongre için aday olan Arif Şen, bugün sabah bir pastanede yaptığı basın toplantısı ile adaylığını açıkladı.

“MÜKELLEF İLE MALİYE ARASINDA KÖPRÜYÜZ”

Mayıs ayında yapılacak olan Mali Müşavirler Odası için ilk adaylığını açıklayan Arif Şen, meslektaşlarından gelen talep doğrultusunda aday olduğunu, Başkan Mehmet Gümüşer’in yeniden aday olmaması üzerine, yeni bir oluşum ile yola çıkıp, kendilerini bu göreve layık görenleri mahcup etmeyeceklerini söyledi.

Ferah Pastanesindeki basın toplantısında, kurmayları ile basına açıklamalarda bulunan Şen, bunun bir nöbet değişimi olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti: “Arkadaşlarımızdan gelen talep üzerine, tecrübeli, rehberlik ve ağabeylik yapacak birinin başkan olması fikri üzerine bize bu görevi tevdi ettiler. Bu bir nöbet değişimi haliyle. Daha güzel projeleri, düşünceleri olan varsa, onların emrindeyiz. Bilindiği üzere, kervan yolda düzülür. Bu mesleğe 30 yılını vermiş bir kardeşiniz olarak, 8 yılda sayın Gümüşer yönetiminde görev yaptım, başkan yardımcılığında bulundum. Amacımız, 483 üyesi bulunan Mali Müşavirler Odasında mesleki ilişkileri, mükellef ile maliye arasındaki ilişkileri düzenlemek, hata yapanları uyarmak, gerekli müeyyidelerde bulunmak, Maliye ile mükellef arasında köprü görevi görmek. Biz, vitrin olsun, gösteriş olsun diye bu işe soyunmadık, talip olmadık. Arkadaşlarımla birlikte, çıtayı yükseltmek için buradayız, karşınızdayız. Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim, biz ekibimiz ile hazırız bu işi, üzerimize alacağımız sorumluluğu sonuna kadar taşıyacağımıza, en iyi şekilde götüreceğimize ve temsil edeceğimize inanıyoruz. Çünkü bu yetenek, bu tecrübe bizde var.”

USTA İLE ÇIRAK KARŞI KARŞIYA

Vergi kanunlarının sık sık değişiklik gösterdiğini, muhasebesini düzgün ve sağlıklı tutmayan işletmelerin batacağını, zarar edeceğini de belirten Mali Müşavirler Odası Başkan adayı Şen, meslek olarak kendilerinin önemli bir işi icra ettiğini vurguladı. Şen şöyle konuştu: “Biz köprüyüz, ama bu köprünün ayakları sağlam olacak ki, uzun soluklu olsun. Bir ağabeyimiz var, Abdulkadir bey, o da aday. Olsun! O da bizim büyüğümüz, hatta benim ustamdır. Şimdi usta ile çırak karşı-karşıya kaldı. Ama biz bu işi daha iyi yapabileceğimizi savunmuyoruz. Bakın, ülkenin birçok kentine gittik, gidiyoruz, bizim bir odamız bile yok. Binamız yani. Göreve geldiğimizde öncelikle bu eksikliği gidermenin yollarını arayacağız. Arsa temin edip, yerel yönetiminde destek ve yardımını alarak bu binayı tamamlamak istiyoruz.”

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Şen, tüm arkadaşlarını, meslektaşlarını ziyaret edeceklerini, düşüncelerini ileteceklerini belirterek, sözlerine şu cümlelerle nokta koydu: “Abdulkadir abi, mesleğe senelerini veren bir büyüğümüz. Benimde ustam. Ben onun çırağıyım. Şimdi usta ile çırak karşı karşıyayız. İnşallah mahcup olmayız. Kazanan meslek olsun, Kahramanmaraş olsun.” (www.kanal46.com)