Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Müdürlükleri tarafından yapılan işlemlerden dolayı alınması gereken harç, damga vergisi ve döner sermaye ücretlerinin mail olarak T.C. Ziraat Bankası A.Ş. şubelerine atılması yönünde çalışma başlatmış, pilot bölge olarak Gaziantep Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü seçilmiştir.


Gaziantep Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü tarafından harçların T.C. Ziraat Bankası A.Ş. şubelerine mail olarak atılması uygulamasına ilk olarak Gaziantep Tapu Müdürlükleri'nde başlanılmış, uygulamaya 11.06.2012 tarihinden itibaren Kahramanmaraş Tapu Müdürlüğüde dâhil edilmiştir.


Harçların T.C. Ziraat Bankası A.Ş.  şubelerine mail olarak atılması işlemine müteakip işlemle ilgili olarak  iş sahiplerinin cep telefonlarına mesaj atılarak işlemle ilgili harçların mail olarak T.C. Ziraat Bankası A.Ş. şubelerine atıldığı, harçları ödemelerine müteakip Tapu Müdürlüğünce hazırlanan tescil istem belgesi, resmi senet vs belgeleri imzalamak üzere mesajda belirtilen randevu saatinde Tapu Müdürlüğünde olmaları istenilmektedir. Bu sayede vatandaşlarımızın Tapu Müdürlüğünde beklemesinin önüne geçilerek daha etkin ve verimli hizmet sunumu sağlanmaktadır.