Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanı Bülent Koçak, inşaat sektöründe taşeronluk sisteminin bir türlü bitmemesinin, sektörün kanayan yarası olduğunu söyledi.

Koçak, Kahramanmaraş Lider İşadamları Derneği (KALİDA) İnşaat Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. KALİDA Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda, inşaat sektörünün sorunları masaya yatırıldı. Toplantıda konuşan Koçak, inşaat sektörü ile ilgili yapılan incelemeler hakkında bazı temel bilgiler verdi.

Yapısal sorunları da görmezlikten gelemeyeceklerini ifade eden Koçak, “Arsa edinimlerinin kayıt altında olmaması, karşımıza büyük bir sorun olarak geliyor. Bundan dolayı mükelleflerimizin mali ve de en önemlisi adli boyutlarda ceza yememesi için çok dikkatli davranması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İnşaat sektöründe taşeronluk sisteminin bir türlü bitmemesinin de sektörün kanayan yarası olduğuna dikkat çeken Koçak, İnşaat Kurulu üyelerine, “Taşeronlar giderlerinizi belgelendiremediği için maliyet giderlerinizin miktarı düşük oluyor, bu da sizin aleyhinize oluyor. Aslında bence büyük firmaların, taşeron sisteminin yavaş yavaş kaldırılması için öncülük etmesi gerekir” dedi. Kayıt dışı yapılan inşaatların da, ihbar sistemiyle azaltılabileceğini kaydeden Koçak, bu konuda da sektörde çalışanlardan yardım istediklerini sözlerine ekledi. (www.kanal46.com)