Metal Mutfak Eşyaları ve Kuyumculuğun ardından Teknokent ile Sektör temsilcileri üçüncü kez bir araya geldi.


Geçtiğimiz yıl Aralık ayında ‘Metal Mutfak Eşyaları’ geçtiğimiz Ocak ayında ise ‘Kuyumculuk’ sektörünü masaya yatıran Teknokent Sektör buluşmalarında bu kez masaya yatırılan ‘Yazılım/Bilişim’ sektörü oldu.


Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Teknokent Yönetici A.Ş ile Kahramanmaraş Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünce organize edilen Teknokent-Sektör buluşmalarının ‘Yazılım/Bilişim’ konulu üçüncü toplantısı 20 Şubat 2014 Perşembe günü Avşar yerleşkesi içinde bulunan Teknokent toplantı salonunda yapıldı. 


Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Nesih Tanrıverdi ve Teknokent Genel Müdürü Mesut Bilginer başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya 19 sektör temsilcisi ile KSÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Bakan, Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Arif Selim Eren, Yrd. Doç. Dr. Ömer Okan Fettahlıoğlu, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. İbrahim Taner Okumuş, Yrd. Doç. Dr. Eser Sert ve Teknokent uzmanları Ahmet Hikmet Zabun ve Oğuz Ciğerlioğlu katıldı.


Genel Müdür Bilginer’in ‘Teknokentte yer almanın avantajları’ hakkında konuştuğu toplandı da Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Nesih Tanrıverdi ise firmaların Teknokentte yer almasının vergi muafiyetleri ve SGK prim ödemeleri indirimi konularında bilgi vererek aynı zamanda yeni bilgilerden ve değişikliklerden haberdar olmayı kolaylaştırdığını da vurguladı. Yrd. Doç. Dr. Arif Selim Eren Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisinin çalışmaları, Prof. Dr. İsmail Bakan ise girişimcilik, rekabetçilik ve işbirliğinin önemi konularında katılımcılara bilgiler aktardı. Sektörün sorunları ve çözüm önerilerinin tartışıldığı toplantı da sektör temsilcileri, düzenlenen toplantıların işbirliği, dayanışma ve proje geliştirme konularında önemli katkılar sağlayacağını vurgulayarak toplantıların belirli aralıklarla tekrarlanması ve işyeri ziyaretleriyle daha aktif bir biçimde yürütülmesi temennisinde bulundular. Toplantı sonunda bir açıklama yapan Bilginer verimli bir toplantıya ev sahipliği yaptıklarını belirterek; “Sektör temsilcilerini daha çok ziyaret edip birlikte bir sinerji yaratmanın gayreti içerisinde olacağız” dedi.