Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesinde Pazarcık Sanayici ve İş Adamları Derneği (PANİAD) üyeleriyle buluştu.  


TKDK İl Koordinatörü Dr. Ömer Süha USLU Pazarcıklı işadamlarına TKDK’nın faaliyetleri ile 12. Başvuru Çağrı Dönemi hakkında bilgi verdi.


Pazarcık’ta Dört Projeye 2 Milyon 645 Bin TL Hibe Verildi


TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörü Dr. Ömer Süha USLU şu ana kadar 1 Soğuk Hava Deposu, 1 Küçükbaş Süt üretim Tesisi, 1 Et Tavukçuluğu (Broiler) Tesisi ve 1 Büyükbaş Et Üretim Tesisi olmak üzere 4 projeye 2 milyon 645 bin TL hibe verdiklerini söyleyerek Soğuk Hava Deposu ile Et Tavukçuluğu Tesisinin yapımının devam ettiğini vurguladı. USLU “12.Başvuru Çağrı Döneminde Pazarcık ilçesinden daha fazla proje bekliyoruz. Bu kapasitenin pazarcıkta olduğunu düşünüyoruz. Yatırımcılarımızın projelerinin kabulü durumunda yapacakları yatırımlarda KDV’den ve gelir vergisinden de muaf tutulacağını hatırlatmak isterim. Projelerin kabulü durumunda yatırımcılarımız bizden %50 ile 65 arasında hibe alabilirler. Şu ana kadar Kahramanmaraş’ta yaklaşık yatırımcılara 20 Milyon TL hibe ödedik. Pazarcık ilçemizdeki yatırımcılar neden bu hibelerden daha fazla istifade etmesin?” dedi.


PANİAD Başkası Hüseyin DONAT ise TKDK’nın çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, AB Kırsal Kalkınma hibelerini Pazarcık İlçesindeki yatırımcıların daha fazla kullanmasını arzu ettiklerini belirtti.