Kahramanmaraş’ta 15 Milyonluk yatırım sözleşmesi imzalayan TKDK yeni yatırımlara destek vermeye devam ediyor.


Kahramanmaraş’ta 1., 2. ve 3. Başvuru Çağrı Dönemlerine ait 15 Milyon TL değerinde yatırım sözleşmesi imzalayan TKDK, 4. Başvuru Çağrı Dönemine ait imzalanan projelerle beraber toplam sözleşme bedelini  16 Milyon TL’ye çıkardı.


 


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü 4. Başvuru Çağrı Döneminde kuruma projesini sunan ve Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi Akbayır Beldesinde yatırım yapacak olan Süleyman Akbaş ile yatırım sözleşmesi imzaladı. Proje “Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım” başlığı altında gerçekleştirilecek. Yatırım bedeli ise yaklaşık 1 Milyon TL olacak.


TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörü Dr. Ömer Süha Uslu, 2012 yılı itibariyle şu ana kadar 16 Milyon TL’lik yatırıma imza attıklarını belirterek, gelecek çağrı dönemlerinde çok daha fazla projeye hibe vermeyi amaçladıklarını söyledi.


Uslu, ‘Süleyman Akbaş projesi ile Elbistan’da bir ilki gerçekleştirdi. Daha önce K.A.S. Süt Hayvancılığı ve Süt Ürünleri Pazarlama Ticaret Sanayi LTD. ŞTİ.’nin 250 Baş Kapasiteli Et Üretim Çiftliği projesine imza atmıştık. Şimdi Süleyman Akbaş’ın 100 Başlık Süt Üretim Tesisi projesinin Elbistanlılara örnek olmasını temenni ediyorum dedi.


Uslu, Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü olarak Süleyman Akbaş’ın projesi ile birlikte Kahramanmaraş’ta 100 başlık 6 tane yeni süt üretim çiftliğinin faaliyete geçeceğini, yeni çağrı dönemleri ile birlikte bu sayının hızla artacağını, sadece 16 Temmuz 2012 tarihinde sona eren 6. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında 5 tane Süt Üretim Çiftliği projesi aldıklarını, hayvancılık için ciddi bir potansiyele sahi olan Kahramanmaraş için bu gelişmelerin çok ümit verici ve olumlu gelişmeler olduğunu ifade etti.


Elbistanlı yatırımcı Süleyman Akbaş, TKDK aracılığıyla Elbistan’da ilk süt üretim çiftliği yatırımını kendisinin yapacak olmasının kendisini çok mutlu ettiğini ifade ederek, Elbistanlı hemşerilerinin de TKDK’nın vereceği hibelerden faydalanmasını ve projelerini TKDK’ya sunmalarını arzu ettiğini, TKDK’nın kendisine her türlü desteği verdiğini, kolaylığı sağladığını belirtti. Süleyman Akbaş Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım başlığı altında yapacağı süt üretim tesisi yatırımıyla TKDK’dan proje bedelinin % 65’ini hibe olarak geri alacak. Uygun harcama kalemleri olan inşaat ve makine ekipman alımlarında da KDV muafiyetinden istifade edecek ve KDV ödemeyecek.