KASKİ, hizmetlerine devam ediyor.


KASKİ yeni alınan ölçü ayar makinesiyle sayaç kontrollerini hatasız yapmayı amaçlarken abone sayaç kartı ile fatura ödemelerinin ve sayaç okumalarının seri hale gelmesi bekleniyor.


Sayaçların Kalibrasyonu Önemli


Vatandaşların su sayaçlarında zaman zaman arızalar meydana gelebiliyor. Sayaçların tamiri yapıldıktan sonra kalibrasyonu büyük önem arz ediyor. KASKİ, makine envanterine katmış olduğu ölçü ayar(kalibrasyon) makinesiyle tamirden sonra sayaçların kontrolünü % 1 hata payı ile test edebiliyor. KASKİ aynı zamanda vatandaşların yüksek fatura şikâyetlerinde Tüketici Hakları Hakem Heyetiyle birlikte sayaç kontrolü yapıp endekslerini değerlendiriyor.


Fatura Ödemede Kolaylık


Hayata geçirilen bir başka uygulamayla, abonelere ücretsiz olarak verilen kredi kartı büyüklüğündeki iki adet kartın fatura ödeme konusunda vatandaşlara büyük kolaylık sağlaması bekleniyor.  Verilen kartların bir tanesi plastik kelepçeyle birlikte su sayacına takılacak diğerini ise abone sahibi yanında taşıyabilecek. İlk etapta sadece yeni abonelere verilen abone sayaç kartları sonraki süreçte tüm abonelere dağıtılacak.


“Kaliteli hizmet verme gayreti içindeyiz”


Konu ile ilgili bilgi veren KASKİ Genel Müdürü Mustafa Uzunlar: ’’Büyükşehir vizyonu çerçevesinde vatandaşlarımıza kaliteli hizmet verme gayreti içindeyiz. Bu kapsamda Makine envanterimize dahil ettiğimiz Ölçü Ayar Makinesiyle, sayaç kontrollerini daha güvenli bir şekilde yapıyoruz. Abone sayaç kartı uygulamasıyla sayaç okumalarını daha seri yapıp, vatandaşlarımızın işlemlerini kolaylıkla yapmalarına yardımcı olmayı hedefliyoruz’’ dedi.