Van TSO'ya üye otomotiv sektörü ağırlıklı olmak üzere gıda ve inşaat sektöründe yer alan heyet, iş gezisi kapsamında Kahramanmaraş'a geldi.


KAHRAMANMARAŞ (AA) -  Van Ticaret ve Sanayi Odası'na (Van TSO) üye otomotiv sektörü ağırlıklı olmak üzere gıda ve inşaat sektöründe yer alan heyet, iş gezisi kapsamında Kahramanmaraş'a geldi.


KMTSO'dan yapılan açıklamaya göre, Van TSO'ya üye heyet ilk olarak Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nı (KMTSO) ziyaret etti.


VAN TSO Meclis Başkan Yardımcısı Bülen Harman başkanlığındaki heyet üyeleri, KMTSO Başkan Vekili Kadir Gülkesen ile görüşerek Kahramanmaraş'ın sanayiye dayalı büyüme modelini örnek almak istediklerini belirtti.


Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) de ziyaret eden heyet, burada teknolojik yenilikler, ortaklık kültürünün gelişmesi, madeni eşya ve sanayi yan üretiminde fabrikaları ziyaret ederek ikili görüşmelerle bilgi aldı.


VAN TSO Meclis Başkan Yardımcısı Bülent Harman, burada yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ın özellikle madeni eşya ve sanayi yan üreteminde Türkiye'nin önemli illerinden biri olduğunu söyledi.


Van'dan ilk iş gezisi için geldikleri Kahramanmaraş'ta önemli bilgiler elde ettiklerini kaydeden Harman, şunları kaydetti: "Özellikle otomotiv ve gıda sektöründeki üyelerimizin yeni teknolojileri yerinde görmeleri, ikili görüşmeler yapmaları için çok önemli bir fırsat olmuştur. İş gezimize 30 üyemizle birlikte geldik. Bu iş gezisinin ilimiz sanayisi ve ticareti açısından verimli olacağına inanıyoruz."


KMTSO Başkan Vekili Kadir Gülkesen de Van'ın önemli bir ekonomik potansiyeli barındırdığını belirterek, "Kahramanmaraş yılda 6 milyar TL sanayi hacmi ile Türkiye'nin önemli üretim merkezleri arasındadır. Tekstil, gıda, enerji, çimento, kağıt gibi Türkiye'nin dış ticaret açığı ve cari açığı bakımından stratejik öneme sahip sektörlerde iddialı bir konumda bulunuyor. Buradaki üretim modeli reel üretim ve istihdam ağırlıklı bir modeldir. Bu modelin yaygınlaşması ve özellikle Doğu Anadolu'nun incisi Van gibi şehirlerde bu modelin geliştirilmesi ülke ekonomisi ve işsizliğin azaltılması bakımından çok yararlı olacaktır" dedi.


Gülkesen, odalar arasındaki işbirliği güçlendirilmesi gerektiğini, bu konuda de geliştirilecek her projeye destek olmaya hazır olduklarını belirterek, bölge odaları arasında işbirliği-güçbirliği oluşturulması amacıyla karşılıklı olarak yapılacak ziyaretlerin büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.


(AA)