MHP Milletvekili Mesut Dedeoğlu, yatırım ve istihdam teşviklerinin süresinin uzatılması için kanun teklifi verdi.



TBMM Başkanlığı'na sunulan teklif, Yatırımlarınve İstihdamın Teşviki ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'da değişiklik öngörüyor. Buna göre, yılsonunda süresi sona erecek olan yatırım ve istihdamın teşvik edilmesi konusundaki uygulama, 3 yıl süreyle uzatılacak.


Teklifin gerekçesinde, üretimi artırma ve ihracatta nitelikli yükselişi sağlamanın, ancak Anadolu sermayesinin üretim ve ihracatını artırmakla gerçekleşeceği vurgulanarak, ''Bu da ancak yatırım, istihdam ve üretim konusunda var gücüyle çalışan, krize rağmen büyümesini devam ettirmeye çalışan Türk sanayisine, dolayısıyla Türk işçisine ve Türk sermayesine destek vermekle sağlanır'' denildi. AA


HABERİN İÇİNDEN:


DEDEOĞLU, TEŞVİKLERİN 3 YIL DAHA UZATILMASINI İSTEDİ


Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunmuş olduğu kanun teklifinde ekonomik zorlukların devam ettiğini belirterek, uygulaması 31 Aralık 2012 tarihinde sona erecek olan 5084 sayılı teşvik yasasının 3 yıl daha uzatılmasını istedi.


MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu; hükümet tarafından uygulanan yanlış ekonomik politikalar sonucu uzunca bir süredir ülkemizde devam eden ekonomik krizin, pek çok işyerinin kapanmasına ve çok sayıda kişinin işini kaybetmesine neden olduğunu belirterek, yaşanan bu durumun ülkemizde, makro ve mikro göstergeleri de etkilediğini bildirdi.


Ekonomik kriz nedeniyle yatırımlar azaldığını, istihdamın gerilediğini ve üretimin azaldığını ifade eden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, kanun teklifinin gerekçesinde ayrıca şu sözlere yer verdi:


“Bu olumsuz durumdan kurtulmak isteyen hükümet, 5084 sayılıYatırımların ve İstihdamın Teşviki ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında KanunlaAdıyaman, Afyon, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Batman, Bartın, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Diyarbakır, Düzce, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Kırşehir, Malatya, Mardin, Muş, Ordu, Osmaniye, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Uşak, Van ve Yozgat,Kilis, Tunceli, Kastamonu, Niğde, Kahramanmaraş, Çorum, Artvin, Kütahya, Trabzon, Rize, Elazığ, Karaman ve Nevşehir illerinde yatırımı, istihdamı ve üretimi teşvik etme konusunda düzenlemeye gitmiştir.


Pek çok alanda ekonomik kriz halen devam ederken, yatırımı, istihdamı ve üretimi teşvik eden 5084 sayılı yasanın uygulanma süresi, 31 Aralık 2012 tarihinde sona ermektedir. Süre uzatımına gidilmemesi durumunda yatırım, istihdam ve üretim olumsuz yönde etkilenecektir. Ülkemizde çok sayıda kişi işini ve işyerini kaybedecektir.  


Üretimi artırmak, ihracatta nitelikli yükselişi sağlamak ancak Anadolu sermayesinin üretim ve ihracatını artırması ile gerçekleşir. Bu da ancak yatırım, istihdam ve üretim konusunda var gücüyle çalışan, krize rağmen büyümesini devam ettirmeye çalışan Türk sanayisine, dolayısıyla Türk işçisine ve Türk sermayesine destek vermekle sağlanabilir.


Türkiye ekonomisindeki gelişmeler ve ekonomik krizin en az zararla atlatılması, işsizlik seviyesinin gerilemesi ve cari açığın azaltılması konusunda 5084 sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun önemli katkılar sağlamaktadır.


Bu itibarla, yılsonunda süresi sona erecek olan, Türkiye’nin ekonomik sorunlarının istihdam desteği ile uygulama süresinin 3 yıl daha uzatılarak ekonomiye yeni bir ivme kazandırılması çok yararlı olacaktır.”


MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Kahramanmaraş’ın da aralarında yer aldığı teşvik kapsamındaki 49 ilde halen zor ekonomik şartlar yaşandığına işaret ederek, desteğin devamının zorunlu olduğunu vurguladı. (www.kanal46.com)