Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanı Bülent Koçak, Ticaret Borsası’nı (KTB) ziyaret etti.

Koçak, KTB Yönetim Kurulu üyelerine yaptığı ziyarette, bu yıl 20’ncisini kutladıkları vergi haftası etkinlikleri çerçevesinde bir takım ziyaretlerde bulunduklarını ifade etti.

Vergi bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla çalışma yaptıklarını da hatırlatan Koçak, burada herkese görev düştüğünü kaydetti.

Mart ve Nisan ayında mükelleflerin beyanlarını vermeye başlayacaklarını da dile getiren Koçak, “Beyan öncesinde bizim mükelleflerden isteğimiz gerçek durumlarının bire bir beyannamelerine yansıtılması. Bu beyanlardan sonra biz kendi kontrollerimizi yapmaya başlayacağız. Mükelleflerin bunları bilmesi gerekiyor” dedi.

KTB Meclis Başkanı Mehmet Tanrıverdi ise işadamları olarak verginin ne anlama geldiğini çok iyi bildiklerini vurgulayarak, “Yetkililerden tek isteğimiz verginin adil ve adaletli şekilde toplanması” dedi.

KTB Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arıkan da yaptığı konuşmada, devletin bütçe gelirlerinde verginin çok önemli yer tuttuğunu hatırlatarak, “Biz vergiyi tam olarak toplayamazsak devletin de hizmeti kesintiye uğramış olur. Bunun yanında devlet yine vergiyi toplayamazsa dışardan borçlanma yoluna gitmek zorunda kalacak. Dışarıdan alınan borçlara faiz ödemek zorunda kalıyoruz. Onun için vergiyi herkesin adil ve adaletli olarak beyan etmesi bir borç olarak görüyorum. Eğer adaletsizlik olursa burada da haksız rekabete yol açıyor. Herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Arıkan, Kahramanmaraş’ta mükelleflerin vergi konusunda duyarlı olduğunu sözlerine ekledi.