Kahramanmaraş Merkez İlçeye bağlı bir grup köy muhtarından oluşan heyet Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Kahramanmaraş Şube Başkanlığı’na bir ziyarette bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ZMO Şube Başkanı Yusuf Temizkan; “ZMO olarak her zaman Türk çiftçisinin ve köylüsünün yanındayız” dedi.

Ziyarette köy muhtarları adına konuşan Avcılar köyü muhtarı Ünal Kayım ise; köy muhtarları olarak birlikte hareket ederek çeşitli zamanlarda kurum ve kuruluşlara ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirterek şunları söyledi:

“Köylerimizin ve kırsalda yaşayan köy halkımızın sorunlarını dile getirerek fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bu bağlamda Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanlığımızı ziyaret ettik. Kırsalda yaşayarak tarımla uğraşan çiftçilerimizin sorunlarını dile getirdik. Çok yakın ilgi gördük. Başta şube başkanı olmak üzere tüm oda mensuplarına en içten duygularımızla teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

ZMO Kahramanmaraş Şube Başkanı Yusuf Temizkan ise, muhtarların bu ziyaretinin kendilerini gerçekten çok memnun ettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Kırsalda yaşayan köylümüz ve çiftçimizle bütünleşmek, onların sorunlarını dinlemek, ortak çalışmalar yaparak modern tarım tekniklerini toprakla buluşturmak; biz ziraat mühendislerinin sorumluluğudur. Biz Ziraat Mühendisleri Odası olarak her zaman Türk Çiftçisinin ve Türk Köylüsünün yanındayız. Odamızda Bir Çiftçi danışma merkezi oluşturduk. Çiftçilerimize gönüllü danışmanlık yapmaya çalışıyoruz. İmkanlar dahilinde Çiftçimize üreticimize hizmeti borç biliriz. Bu doğrultuda çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

Samimi bir havada geçen ziyarette ayrıca, Ziraat Mühendisleri Odası’nın köylerde rutin aralıklarla çiftçilere eğitim çalışması yapması da kararlaştırıldı. (Ajans 46 - www.kanal46.tv)







(NOT: BU HABERİ BASIN-YAYIN KURULUŞLARI KAYNAK BELİRTEREK İKTİBAS EDEBİLİR.)