GENEL

Erken Emeklilik Müjdesi Mi? 2000 Sonrası Kademeli Emeklilikte Son Durum!

Kademeli Emeklilik Beklentisi Yüksek! Milyonlarca vatandaş, 2000 sonrası emeklilik için TBMM'ye odaklandı. Erken emeklilik umutları yeniden yeşerdi. Kademeli emeklilik ile ilgili son gelişmeler ve detaylar haberimizde.

Abone Ol

2000 yılından sonra emekli olan milyonlarca vatandaş, kademeli emeklilik düzenlemesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) odaklandı. Erken emeklilik konusunda yaşanan son gelişmeler yakından takip ediliyor. Özellikle Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin ardından, kademeli emekliliğin ayrıntıları büyük bir merakla izlenmeye başlandı.

ERKEN EMEKLİLİK KONUSUNDA SON GELİŞMELER

Erken emeklilik veya diğer adıyla kademeli emeklilik konusundaki son gelişmeler araştırılıyor. Büyük bir ilgiyle beklenen kademeli emeklilik konusu gündemdeki yerini koruyor.

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ekonomiyle ilgili bazı düzenlemeler ele alınacak. Bu kapsamda, kademeli emeklilik konusunun da gündeme gelmesi bekleniyor.

ERKEN EMEKLİLİK GELECEK Mİ?

8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişi olan iki milyon EYT'li vatandaş, 2023 yılının Mart ayında emekli olma fırsatı yakaladı. Ancak EYT kapsamına giremeyen vatandaşlar, erken emeklilik şartlarını araştırmaya başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kademeli emeklilik konusuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunarak süreci anlattı. Bakan Işıkhan, "Emeklilik sisteminde bir değişiklik planlamıyoruz. Emekli olabilmek için gerekli olan prim ve yıl şartları devam edecek." ifadelerini kullandı.

Vedat Işıkhan'ın açıklamasına göre, şu an için erken emeklilik konusunda herhangi bir düzenleme yapılması düşünülmüyor. Yani şu an için erken emeklilik söz konusu değil.

BAKAN IŞIKHAN'DAN AÇIKLAMALAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, 13 Ocak Pazartesi günü katıldığı bir canlı yayında kademeli emeklilik konusunda, "Burada kesinlikle bir mağduriyet söz konusu değildir. Mağduriyetle ön plana çıkmak bence sağlıklı bir yaklaşım değil. Bu çerçevede biz şu an mevcut aktüeryal dengeyi nasıl sağlayabiliriz, emeklilerimize aylıkları düzenli bir şekilde nasıl ödeyebiliriz, sağlık hizmetlerini sürdürülebilir hale nasıl getirebiliriz bunun telaşı ve çalışması içerisindeyiz." şeklinde konuştu.

Kademeli emekliliğin bir mağduriyet olmadığını belirten Işıkhan, erken emekliliğin gündemde olmadığını ifade etti.

{ "vars": { "account": "G-V2K9QJTT0J" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }