İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 21 ilde eş zamanlı FETÖ operasyonu gerçekleştirildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ile koordineli olarak 15'i muvazzaf 47 asker ile 65'i 15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında kapatılan askeri okul öğrencisi olmak üzere toplam 112 şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatıldı.

FETÖ'ye yönelik başarılı operasyonlara imza atan İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Can Tuncay koordinesinde Savcı Gültekin Topsakal tarafından 21 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, gece 01.00 sıralarında haklarında gözaltı kararı verilen 15'i muvazzaf 47 asker ile 65'i 15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında kapatılan askeri okul öğrencisi olmak üzere toplam 112 şüphelinin yakalanması için harekete geçti.

7'Sİ ALBAY, 1'İ BİNBAŞI, 12'Sİ ÜSTEĞMEN...

Hakkında İzmir Cumhuriyet Savcılığı tarafından gözaltı kararı verilen şüpheliler arasında 7'si Albay, 1'i Binbaşı, 12'si Üsteğmen, 2'si Teğmen, 25'i Astsubay rütbesinde, 4'ü Deniz Kuvvetleri, 5'i Kara Kuvvetleri, 37'si Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına, 1'i Jandarma Genel Komutanlığı'na mensup 15'i muvazzaf 47 asker şahıs olduğu belirtildi. Operasyonla ilgili çalışmaların devam ettiği belirtildi.

2 SENEDE 22 OPERASYON

İzmir'de FETÖ'ye yönelik önemli operasyonlar yapan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı,19 Kasım 2019 tarihinden bugüne kadar, 22 ayrı operasyona imza attı. Aralarında 2 bin 206'sının muvazzaf, 618'inin muvazzaf olmayan asker şahıs ile 544'ünün darbe girişimi sonrasında kapatılan askeri okul öğrencisi olan toplam 3 bin 338 asker şüpheli hakkında yakalama ve gözaltı kararının verildiği operasyonlarda şüphelilerden bin 481'i tutuklandı. 474 şüphelinin ise faydalı itirafçı olduğu değerlendirildiğinden kolluk biriminden serbest bırakıldığı belirtildi.

ANKARA MERKEZLİ 42 İLDE BİR BAŞKA OPERASYON DAHA

Bu sabah İzmir merkezli 21 ilde başlayan operasyonların ardından Ankara merkezli 42 ilde de FETÖ'ye yönelik operasyon için düğmeye basıldığı öğrenildi. FETÖ'nün Jandarma Genel Komutanlığı mahrem hizmetler yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında temsilci, müdür, müdür yardımcısı olarak görev yapan 101 kişi tespit edildi. Tespit edilen şüphelilere yönelik Ankara merkezli 42 ilde gözaltı kararı verildi.

FETÖ'nün Jandarma Genel Komutanlığı mahrem hizmetler yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında temsilci, müdür, müdür yardımcısı olarak görev yapan 101 kişi tespit edildi. Tespit edilen şüphelilere yönelik Ankara merkezli 42 ilde gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen Jandarma Genel Komutanlığı mahrem hizmetler yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında FETÖ'nün temsilci, müdür, müdür yardımcısı ve öğretmen olarak mahrem yapılanmasında yer alan 101 şüpheli tespit edildi. Şüpheliler hakkında Ankara merkezli 42 ilde gözaltı kararı verilirken şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: Sabah