Ağır sanayide çeşitli amaçla kullanılan farklı sanayi fırını türleri bulunmaktadır. Özel süreçler için üretilen endüstriyel fırınlar arasından tercihte bulunulurken sektörel bazlı olduğu kadar üretim bazlı da değerlendirme yapılmalıdır. Sanayi fırınları firmaları üretim esnasında kalite standartlarını karşılamalı, tüm ürünlerin kontrollerini eksiksiz şekilde yerine getirmeli ve sektörel gelişmeleri de yakından takip etmelidir. Böylelikle yapılan tercihler sonucunda güvenli, güvenli olduğu kadar da yüksek verimlilikte sonuçların alınması sağlanabilir. 40 yılı aşkın tecrübesi ile kaliteli sanayi fırınları üretimi gerçekleştiren Sistem Teknik, üretimini üstlendiği tüm sanayi fırınları çeşitlerinde maksimum kalite, maksimum verimlilik ve yüzde yüz müşteri memnuniyeti hedeflemektedir. Fırın tipi özelinde müşteri ihtiyaçlarını karşılayan firmanın ürünleri arasında vakum fırınları, yaprak yay fırınları ve yangın test fırınları gibi türler bulunur.

Vakum Fırınları

Yüksek ölçüde ısı eşitliği isteyen mamul ve prosesler için önerilen vakum fırınları tam otomatik kontrol sistemine sahiptir. Yüksek miktarda zaman tasarrufu sağlarlar ve her işlem sonucunda da tekrarlanabilir sonuçlar verirler. Bu sanayi fırını tipi minimum parça distorsiyonu ve yüksek yüzey kalitesi sunar.

Yaprak Yay Fırınları

Son teknolojideki donanımları ve yazılım desteği bulunan yaprak yay fırınları, yaprak yay üretimi için özel olarak tasarlanmaktadır. SCADA kontrol sistemi ile raporlama yapan, işletme maliyeti düşük olan ve alevsiz yanma teknolojisi barındıran fırın tipleri arasında merkez deliği ısıtma, bant konveyörlü meneviş ve komple ısıl işlem hatları gibi çeşitler yer alır. 

Yangın Test Fırınları

Yapıların sağlam kalmasında büyük öneme sahip olan duvar, zemin, pencere, kişi ve kolon gibi yapı bileşenlerinin ve aynı zamanda yapı malzemelerinin yatay veya dikey düzlemde yangına karşı dayanım kazanmasını sağlayan yangın test fırınları müşteri ihtiyaçları doğrultusunda dizayn edilir.