Başkan Recep Tayyip Erdoğan bugün resmi ziyaretleri kapsamında Katar'a gidiyor. Başkan Erdoğan Katar ziyareti öncesi Havalimanı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"KATAR İLE YENİ ANLAŞMALAR İMZALAYACAĞIZ"
Türkiye-Katar ilişkileri, dostluğuyla stratejik perspektifiyle günden güne güçleniyor. Katar ile bugüne kadar siyasi, askeri, kültürel olmak üzerek 69 belge imzaladık. Yarın imzalayacağımız yeni anlaşmalarla dayanışmamızı daha da perçinleyeceğiz.

"Katar ile ilişkilerimizi güçlendirmeye devam edeceğiz"
Türkiye ve Katar güçlü duruşlarını koruyan iki devlettir. Katar ile ekonomiden savunmaya, ticaretten yatırıma kadar "kazan kazan" temeliyle ortaklığımızı güçlendirdik. Katar ile ikili ilişkilerimizde son yıllarda kaydedilen mesafeden inşallah bundan sonrası çok daha verimli şekilde devam edecektir.

Son Dakika: Başkan Erdoğan Katar'a gidiyor | Video

"KÖRFEZDEKİ KARDEŞLERİMİZLE İLİŞKİLERİMİZİ İLERLETECEĞİZ"
Doğu'da terörün karanlık gölgesi kalktıkça yatırımlar artacak. Biz ülkemizi büyütmeye ve güçlendirmeye devam edeceğiz. Körfezdeki kardeşlerimizle ilişkilerimizi ilerleteceğiz. Körfez bölgesinde diyalog kapılarının tekrar açılması ve yanlış anlamaların giderilmesi yönünde yürütülen diplomatik çabaları memnuniyetle karşılıyoruz. Türk yapısı olarak, Türkiye olarak tüm Körfez ülkeleriyle olan birlikteliğimizi çok daha güçlendirerek devam ettirmekten yanayız. Muhalefetin rahatsızlıklarını biliyoruz. Ancak biz bu ilişkileri güçlendirmekte kararlıyız.

"ŞUBAT AYINDA ABU DABİ'YE ZİYARETİM OLACAK"
Şubat ayı içinde çok kapsamlı bir heyet ile Abu Dabi'ye bir ziyaretimiz olacak. Ekonomide atılan adımların yanı sıra başka yatırımlarla da bunu perçinleyeceğiz.

"İŞÇİMİZİ ZORA SOKMAYACAĞIZ"
Başkan Erdoğan "asgari ücret ne olacak?" sorusuna şu yanıtı verdi:

Tarafların teklifleri nedir bunu bir görelim. Daha önce de söylediğim gibi biz kesinlikle bu noktada işçimizi zora sokmayacağız. Asgari ücret noktasında da en uygununu, en ideal olanı belirleyip nihai kararımızı vereceğiz. İşçi kesiminin memnuniyeti değil, işverenin de karardan memnun olması lazım. Hem işçinin emeğine hem de işverenin yatırım gücüne ihtiyacımız var.

"STOKÇULUK YAPANLAR BEDELİNİ AĞIR ÖDEYECEK"
Benim en çok rahatsız olduğum konu stokçuluk. Stokçuluk dinimizde haramdır, böyle bir şeye gidemezsiniz. Görüyoruz ki stokçuluk yapanlar var. Son zamanlarda otomotiv sektöründe bile stokçuluk var. Hele hele gıdada stokçuluk yenilik yutulur gibi değil. Şu anda cezai müeyyide çok düşük. Biz bunun üstüne gideceğiz. Ama stokçuluk yapanlar bedelini ağır ödeyecek.

Son Dakika: Başkan Erdoğan yeni anlaşmaları duyurdu! Katar ziyareti öncesi önemli mesajlar | Video

"OPERASYONLAR DEVAM EDECEK, TAVİZ VERMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL"
Terör operasyonları devam edecek, taviz vermemiz mümkün değil.

"MABETLERİMİZİN ÜSTÜNDE BU TÜR SABOTAJLARA GİTMENİZİN BEDELİNİ ÇOK AĞIR ÖDERSİNİZ"

[Güney Kıbrıs'ta camiye ırkçı saldırı] Güney Kıbrıs'taki bu operasyon karşılıksız kalmayacak. Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar Bey'in açıklamasına katılıyoruz. Mabetlerimizin üstünde bu tür sabotajlara gitmenizin bedelini çok ağır ödersiniz. Bunların arkasında kimlerin olduğuyla ilgili arayış içerisindeyiz. Bu camilerimizin güvencesi Güney Kıbrıs Yönetimidir.

Kaynak:Sabah