ABD'li bir yetkili, hafta sonu Afganistan'ın başkenti Kabil'de kritik bir El Kaide hedefine yönelik başarılı bir operasyon düzenlendiğini açıkladı.

Associated Press'in üst düzey ABD'li kaynaklara dayandırdığı habere göre; CIA'in insansız hava aracıyla gerçekleştirdiği operasyon sonucu El Kaide lideri Eymen El Zevahiri öldürüldü.

Uzmanlar bunun ABD'nin gecen yil sansasyonel sekilde Afganistan'dan cekilmesinin ardindan yapilan ilk operasyon olduguna dikkat cekti.

71 yaşındaki Eymen el Zevahiri, Mayıs 2011'de Usame bin Ladin'in öldürülmesiyle birlikte El Kaide'nin yeni lideri olmuştu.

ABD, Mısırlı bir ilahiyatçı ve genel cerrahi uzmanı olan Zevahiri'nin başına 25 milyon Dolar ödül koymuştu.

BİDEN: ZEVAHİRİ'NİN AİLESİNDEN KİMSE ÖLMEDİ

ABD Başkanı Joe Biden, gece saatlerinde yaptığı açıklamada, "İstihbarat Zevahiri'nin yerini bu yılın başında belirledi. Operasyon benim emrimle cumartesi günü yapıldı. Zevahiri'nin ailesinden kimse ölmedi, sivil kayıp yok. Afganistan, teröristler için güvenli bir bölge olmayacak." ifadelerini kullandı.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray'dan yapılan ilk açıklamada, Zevahiri'nin öldürüldüğüne ilişkin bir bilgi yer almazken, "hafta sonu Afganistan'da terörle mücadele kapsamında önemli bir El Kaide hedefine yönelik başarılı bir operasyon düzenlediği ve operasyonda sivil kayıp bulunmadığı" mesajı aktarıldı.

Sosyal medya hesabından da bir paylaşım yapan Biden, "Cumartesi günü, benim talimatımla ABD, Afganistan'ın Kabil kentinde, El Kaide emiri Eymen el-Zevahiri'yi öldüren bir drone saldırısını başarıyla gerçekleştirdi. Adalet teslim edildi." notunu düştü.

Eski CIA ve üst düzey Pentagon yetkilisi Mick Mulroy, Zevahiri'nin öldürüldüğü operasyonu ABD'nin terörle mücadelesinde önemli bir başarı olduğunu ifade etti. Mulroy operasyonun yıllar içinde toplanan istihbaratın bir sonucu olduğunu vurguladı.

Kaynak: Hürriyet

TVF SULTANLAR LİGİ CANLI İZLE KESİNTİSİZ | Eczacıbaşı - Fenerbahçe Opet maçı hangi kanalda canlı yayınlanacak? TVF SULTANLAR LİGİ CANLI İZLE KESİNTİSİZ | Eczacıbaşı - Fenerbahçe Opet maçı hangi kanalda canlı yayınlanacak?