Seracılıkta uygulanan tarımda gerekli iklimin sağlanması için yapay sistem uygulanmaktadır. Bu yöntemle normal şartlarda yapılan tarıma göre biraz daha karışıktır. Bu karışıklıktan dolayı dış hava koşullarının yanı sıra seranın içindeki hava koşullarını da iyi bir sistem ile sera içindeki nem ve sıcaklık dengesini doğru bir şekilde ayarlayarak daha iyi bir sonuç çıkarabilmektedir. Fan ped sistemi ile yaz aylarında sera içindeki hava sıcaklık oranını ve nem oranının dengesi ayarlanmaktadır.

Mehmed: Fetihler Sultanı 7. bölüm canlı izle! TRT 1 ile Mehmed: Fetihler Sultanı son bölüm izle tek parça, kesintisiz Mehmed: Fetihler Sultanı 7. bölüm canlı izle! TRT 1 ile Mehmed: Fetihler Sultanı son bölüm izle tek parça, kesintisiz

Green Climate fan ped sistemleri ile seracılık sistemiyle yapılan tarımda amacına yönelik kaliteli ve doğru hizmet alınmaktadır.

Fan Ped Sisteminin Önemi

Seracılık yöntemi ile yapılan tarımda doğal havalandırmayla, mekanik havalandırma ya da Fan ped sistemi ile serinletme yöntemiyle yazın sera içindeki nem ve sıcaklık oranını ayarlanması ile yetiştirilen bitkilerin gelişmesi için uygun bir ortam sağlanmasını yardımcı olur. Özellikle yaz aylarında dış ortamdaki sıcaklık oranı ile sera içindeki sıcaklık oranı daha fazla olmaktadır. Bu sıcaklık farkı serada yetiştirilen bitkiler için gelişimi açısından oldukça problem yaratmaktadır.

Sera içindeki bu sıcaklık oranını dengelemek ve bitkilerin istenilen doğrultuda gelişimini sağlamak için serinletme uygulaması yapılması gerekmektedir. En çok kullanılan sistemlerin başında da fan ped serinletme sistemi gelmektedir. Seralardaki yetiştirilen ürünlerden daha verimli sonuç alınması için yapılan serinletme uygulamasının kaliteli ve doğru yapılması gerekir. Bunun için Green Climate sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Kaynak: https://www.greenclimate.com.tr/menu/28/fan-pad-cooling-pad.html