PERUK TAKARAK KILIK DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞTI

ABD'li Mareşal Matt Keely'ye göre, polisle kovalamaca başlamadan önce, gözetlemeyi yürüten memurlar Vicky White'ı bir perukla bir otelden çıkarken gördüler. Sonra o ve Casey White bir arabaya bindiler ve uzaklaştılar. Yetkililer kaçakları izlemeye ettikten bir süre sonra kovalamaca başladı.

POLİSE YAKALANDILAR

Esra Erol Rabia Sude Gezen - Selen Yıldız olayı nedir? Selen Yıldız kimdir? Esra Erol Rabia Sude Gezen - Selen Yıldız olayı nedir? Selen Yıldız kimdir?

Gardiyan kadın, Casey White'ı cezaevinden sahte tıbbi değerlendirme bahanesiyle çıkardı. Kaçak çift, Alabama'nın kuzeyindeki Indiana eyaletinde polise yakalandı.

KENDİNİ VURDU

Lauderdale Polis Müdürü Rick Singleton, çiftin polisten kaçarken araçlarını çarptığını söyledi. Çiftin yakalandığı bölgenin yerel medyası, gardiyan kadının, kaza sonrası araçta kendini vurduğunu, polis kaynaklarına atıfla bildiriyordu.

ABD Polis Teşkilatı daha önce CNN'e yaptığı açıklamada, kadının yaralarının çok ciddi olduğunu söylemişti.

Rick Singleton intihar iddiasıyla ilgili sorulara yanıt vermemiş ve şunları söylemişti: "Umarım yaşar. Vicky'ye sağlık anlamında kötü bir şey olsun istemeyiz. Ama bize vermesi gereken bazı yanıtlar var ve umarım bu yanıtları alacak fırsatı buluruz."

"BİR DAHA GÜN IŞIĞI GÖRMEYECEK"

Şerif Singleton teslim olan cinayet şüphelisi için de "bir daha gün ışığı görmeyecek" dedi. Alabama, Lauderdale County'den Şerif Rick Singleton'a göre, hiçbir kolluk kuvveti ateş açmadı.

'ONA HAYATIMI EMANET EDERDİM'

Kaçışın gerçekleştiği gün, gardiyan Vicky White'ın işteki son günüydü. Evini satan White, çalışma arkadaşlarına da plaj kenarında vakit geçirmek istediğini söylemişti.

Kentin emniyet ve savcılık yetkilileri, Vicky White'ın cezaevi gardiyanı olarak tertemiz bir sicili olduğunu söylüyor. Lauderdale Bölge Savcısı Chris Connolly, White için "Ona hayatımı emanet ederdim" ifadesini kullandı.

75 YIL CEZA ALMIŞTI

Connolly, "Eğer cezaevinden bir şey gerekirse aradığımız kişi o olurdu. Sağlam biriydi. Bu yüzden büyük şok yaşadık" dedi. Vicky White'ın cezaevinden kaçırdığı cinayet şüphelisi ise hali hazırda 75 yıllık cezasını çekiyordu.

Cinayet davası devam eden 38 yaşındaki mahkum, soygun, araç hırsızlığı ve polisten kaçmaktan hüküm giymişti. Cinayetten hüküm giymesi halinde Casey White'ın idam edilebileceği kaydediliyor.

Kaynak: Milliyet