İş yerlerinde belirli bir düzene göre giyilen kıyafetleri iş kıyafetleri denir. İş kıyafetleri kişinin hangi kurum ve kuruluşa ait olduğunu belirleyerek, belirli bir düzene göre giyilen bu kıyafetler sayesinde firmanın kalitesi ve düzeni oluşur. Her iş kıyafetinin belirli kurum ve kuruluşlara ait şekilde düzenlenmesi önemlidir.

İş kıyafetlerinin temizliği doğru bir şekilde yapıldığı sürece kumaşı ve kalitesi bozulmaz. Bu yüzden belirli iş alanlarına göre kıyafetlerin temin edilmesi, zorunlu olmasından dolayı da her daim temiz tutulması gerekir. İstanbul iş elbisesi, iş kıyafetleri konusunda, kalite kumaş hizmeti ile tedarik hizmeti verir.

İş Kıyafetleri Kumaşları Nasıl Olmalıdır?

İş kıyafetlerinin kumaşı kışlık iş elbiseleri veya iş elbiseleri olarak birbirinden ayrılır. Kışlık kumaş elbiselerinde genellikle yün, polar, kumaşlardan oluşur ve bu kumaşların temizliği oldukça önemlidir. İş elbiselerinde kumaşın cinsine göre çamaşır makinesi programı ayarı yapılarak kısa ayarda veya yüksek ayarda işlem yapılır.

Yıkama işlemlerinden sonra durulama işlemi olarak sıcak su yerine ılık su kullanılması kıyafetin bozulmamasını sağlar. Yağlı iş elbiseleri için mutlaka ön yıkama yapılmalıdır.  Böylece iş elbisesi üzerindeki yağ kolaylıkla çıkar. Düzenli bir şekilde yapılan iş elbiselerinin temizliği iş elbiselerinde herhangi bir bozulma meydana gelmez.

Kışlık İş Elbisesi Temizliği

Kışlık iş elbiseleri daha çok yün polar olduğu için yıkanması oldukça önemlidir. Eğer yüksek dereceli sıcak sularla yıkadığınız takdirde polar ve yün giysilerinizde küçülme olur. Çamaşır makinelerinde yıkanan elbiselerin, solmaması ve renginin atmaması için kısa zamanlı programlarda düşük sıcaklıkta yıkamanız gerekir.

Kaliteli iş elbiseleri üreten firmalar tarafından hazırlanan iş kıyafetlerinin herhangi bir solmaya veya renginin ağrımasına neden olan kumaşlar kullanılmaz. İş kıyafetlerinde kaliteli kumaş kullanılması yıkanma sırasında meydana gelecek deformeleri önler. İş kıyafetlerindeki yağ ve lekelerin çıkması için ön yıkamadan önce sirke ile bu lekeleri çıkarabilirsiniz.

Yağ ve Boya Lekeleri Nasıl Çıkar?

Zorlu şartlarda çalışan işçilerin bazı durumlarda üstleri boya veya yağ olmaktadır. İş elbisesi sektöründe hizmet veren firmaların bu gibi tedbirlere karşı kumaşlarını dikkatli seçmesi önemlidir. Çünkü yağ veya boya lekeleri zor çıkar.

Bu yüzden alanında uzman olan firmaların tercih ettiği kumaşlar ile çalışanlarınızın kıyafet teminini sağlayabilirsiniz. Ön yıkamadan önce yağ lekelerinin çıkması için sirke veya karbonat ile bu lekeleri çıkarabilirsiniz. Boya lekelerini ön yıkamadan önce temizliği tiner ile yapılabilir. Böylece iş kıyafetlerinin temizliği kolaylıkla yapılır.

Yün ve Polar İş Elbiseleri

Kışlık iş elbiselerinin yapımı genellikle yün ve polar malzemelerden yapılır. Yün ve polar iş elbiselerinin üzerine yapılan logo ve amblemler sayesinde baskılı iş elbiseleri üretilir. Bu kışlık kıyafetlerinin temizliği ılık su ile yapılmalıdır. Böylelikle kışlık elbiseler de herhangi bir küçülme meydana gelmez. Bütün iş kıyafetlerini https://www.mybtekstil.com/is-elbiseleri sitesinden ulaşabilirsiniz.