PKK/KCK’nın sözde yürütme konseyi üyesi Hatice Hezer, MİT'in Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye kentinde düzenlediği nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

TRT Haber muhabiri Bülent Çulcuoğlu, MİT operasyonuna ilişkin detayları aktardı...

MİT'in Irak'ın kuzeyindeki operasyonları devam ederken özellikle PKK/YPG'nin sözde yöneticileri etkisiz hale getirilmeye devam ediliyor. Son olarak MİT, terör örgütü PKK/KCK'nın sözde yürütme konseyi üyesi Hatice Hezer'i Süleymaniye kentine düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirdi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre; PKK'ya 1991 yılında katılan Hezer'in örgütsel faaliyetlerine Irak'ın kuzeyinde hız verdiği belirlendi.

OPERASYONA KATILAN EKİP TÜRKİYE'YE DÖNDÜ

MİT tarafından konumu belirlenen hedef düzenlenen nokta operasyonla etkisiz hale getirildi. Operasyona katılan ekip hiçbir zarar görmeden Türkiye'ye dönüş yaptı.

ESKİ HDP'Lİ VEKİLİN ABLASIYMIŞ

Terörist Hatice Hezer, 2004 yılında PKK/KCK'nın sözde kadın örgütlenmesi PJA (PJAK) Ermenistan sorumlusu oldu. 2008 yılında HPG'nin, 2011 yılında örgütün Mahmur kampı sorumluları arasında yer alan Hezer, 2017 yılında örgütün sözde Suriye PJAK sorumlusu olarak terörist faaliyetlerini sürdürdü.

Eski HDP Van milletvekili Tuğba Hezer Öztürk'ün ablası olduğu öğrenilen Hezer'in erkek kardeşinin de 1998'de çatışmada etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

MSB: 4 PKK/YPG'Lİ TERÖRİST ETKİSİZ

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Barış Pınarı ve Fırat Kalkanı bölgelerine yönelik saldırı hazırlığı yapan 4 PKK/YPG'li terörist etkisiz hâle getirildi. Mücadelemiz en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecek!" denildi.

Kaynak: Hürriyet

Yabani bu hafta var mı yok mu? Yabani yeni bölüm ne zaman? NOW yayın akışı Yabani bu hafta var mı yok mu? Yabani yeni bölüm ne zaman? NOW yayın akışı