SEO Nedir?

SEO nedir sorusuna yanıt vererek başlayalım. Google'ın arama sonuçları aracılığıyla web sitenize hedeflenen organik trafiği artırma uygulaması olan Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelir. Tamamen Arama Motoru Sonuç Sayfalarında (SERP'ler) web sitesi sıralamasını iyileştirmekle ilgilidir.

Esra Erol Tülay Güney kimdir? Esra Erol Tülay Güney - Songül Arslan olayı nedir? Esra Erol Tülay Güney kimdir? Esra Erol Tülay Güney - Songül Arslan olayı nedir?

SEO şirketleri bunu yüksek kaliteli içerik oluşturarak, belirli anahtar kelimeleri kullanarak web sitesini optimize ederek ve daha sonra tartışılacak olan geri bağlantılar oluşturarak yaparlar.

SEO'yu anlamanın ilk adımı, Arama Motorlarının nasıl çalıştığını bilmektir.

Arama Motorları Nasıl Çalışır?

Google'da bir şey aradığınızda, bir algoritma, bulabilecekleri en alakalı içeriği elde etmek için internetteki milyarlarca siteyi gerçek zamanlı olarak tarar. Ardından tarayıcı, çeşitli sıralama faktörlerine dayalı olarak aramanız için en iyi sonuçları değerlendirdiği uzun bir bağlantı listesi oluşturur.

Birincisi, Alaka Düzeyi

Google, aradığınız anahtar kelimelerle en yakından alakalı sayfaları arar.
Örneğin, "SEO Danışmanı" için arama yaparsanız, algoritmanın milyonlarca ilgili sonucu göstermesi muhtemeldir.

Bu terimleri içeren en iyi siteleri bulmak için arama anahtar kelimesini ilgili kelimelerle karşılaştırır. Sitenin içeriğini optimize etmek için en iyi spesifik terimleri bulmak için anahtar kelime araştırma araçlarını kullanabiliriz.

Google, bu diğer faktörleri kullanarak en üst sıralarda yer almak için bu sayfalar arasından bir avuç seçer.

İkincisi, Otorite

Google, arama sonuçlarını web sitesinin içeriğinin güvenilir ve güvenilir olup olmadığına göre sıralar. Yetki, o web sitesine geri bağlantı veren diğer sayfaların sayısına göre sıralanır, yani Geri Bağlantılar.

100 kaliteli geri bağlantıya sahip sayfa, 10 bağlantıya sahip olandan daha üst sıralarda yer alacaktır.

Etki Alanı Düzeyi buna göre yükselir. Bu nedenle, bağlantı kurma SEO'nun bir diğer önemli parçasıdır.
Google ayrıca sayfaya bağlantı veren harici web sitelerinin kalitesini de değerlendirir, bu nedenle kendi boş web sitenizi hedeflenen sayfaya bağlantılarla spam yapmak işe yaramaz. Konuk bloglama bunu yapmanın bir yolu olabilir. Ayrıca, her bağlantı için doğru bağlantı metni de oldukça fazla etkileyebilir. Gelecekteki blog yazılarında bağlantı kurma hakkında daha ayrıntılı konuşacağız.

Üçüncüsü, Yararlılık

Diyelim ki, birçok insanın geri bağlantı verdiği çok kaliteli içeriğe sahip bir sayfanız var. Bununla birlikte, içerik gezinmeyi zorlaştıracak şekilde organize edilmemişse ve çoğu kullanıcının anlamadığı jargonla doluysa, sayfanın uzun vadede o kadar iyi sıralanması pek olası değildir.

İçeriği iyi olmayan ve daha az bağlantıya sahip başka bir siteyle karşılaştırıldığında, ancak metinler daha iyi organize edilmiş ve kolayca anlaşılabilir.

Bu sayfa, Kullanıcı Deneyimi Sinyallerine dayalı olarak "faydalılık ölçeğinde" daha iyi performans gösterecektir. Olumlu kullanıcı deneyimi derecelendirmeleri ve yüksek site yükleme hızı, genellikle daha yüksek bir arama motoru sıralamasıyla sonuçlanır.