Son yıllarda firmalar, kampanyalarını duyurmak ve marka tanınırlığını artırmak için sosyal medyayı bir iletişim aracı olarak kullanmaktadır. Bu görevi sosyal medya uzmanları üstlenir. Peki sosyal medya danışmanlığı nedir ve görev tanımı nedir? İşte detaylar…

Sosyal Medya Danışmanı Kimdir?

Sosyal medya danışmanlığı, son yıllarda hayatımıza girmiş olan bir meslektir. Sosyal medya danışmanları, sosyal medya üzerinden stratejik reklam yapan kurumlara destek veren kişilerdir. Bu kişiler, aktif reklam kampanyalarında görev alma, içerik üretme, sosyal medya takibi yapma, organik takipçi sağlama gibi görevleri vardır. Sosyal medya danışmanları markanızın değerini ve bilinirliliğini artırmak için çalışır. Bunun yan etkisi satışları veya hizmet gelirlerini de yükselmesidir.

Sosyal medya için özel eğitim veren doğrudan bir üniversite bölümü bulunmamaktadır. Bu pozisyonda genellikle Pazarlama, Halkla İlişkiler, Reklam ve Tanıtım bölümlerinin mezunları yer almaktadır. Ayrıca özel kurum ve üniversitelerde sosyal medya danışmanlığına dair eğitimler vardır.

Sosyal Medya Danışmanının Görev Tanımları

Sosyal medya danışmanlarının şirketinin tanınırlığı açısından oldukça büyük bir payı vardır. Bu danışmanların görev tanımları aşağıdaki gibidir:

  • Çalıştığı şirketin sosyal medya hesaplarını oluşturmak ve yönetmek,
  • Çalıştığı şirketin reklam kampanyalarını sosyal medya hesaplarında paylaşmak,
  • Özel gün ve haftalara özel içerikler oluşturmak ve paylaşmak,
  • Sosyal medyada yer alan kullanıcılarla iletişimi artırmak ve takipçi/abone kazanmak,
  • Yorum, mesaj ve anket sonuçlarından edindiği bilgileri şirket ile paylaşmak,
  • Haftalık, aylık ve yıllık sosyal medya iletişim raporları sunmak,
  • Sürekli paylaşımlar ile marka bilinirliğini canlı tutmak,
  • Sosyal medya kullanıcıları ile marka arasındaki güven bağını pekiştirmek,
  • Sosyal medya iletişim dilini kullanarak markanın yaşadığı olası olumsuz durumları iyi bir şekilde yönetmek.

Sosyal Medya Danışmanlığının Önemi

Sosyal medya uygulamaları, bugün dünyada milyarlarca kişi tarafından kullanılan platformlardır. Bu platformlarda yer alan iletişim dili günlük iletişim dilinden çok farklıdır. Ayrıca her uygulamanın farklı yaş aralıklarında kullanıcıları vardır. Herhangi bir şirketin marka değerini taşıyabilmesi için sosyal medya hesaplarının iyi bir şekilde yönetilmesi gerekir.

Sosyal medya uzmanları; Instagram, Facebook, Twitter, Google+, Linkedin, YouTube, Foursquare gibi alanlarda içerikler paylaşarak marka adına hizmetler sağlar. Bu hizmetler, marka bilinirliğini artırır ve kullanıcılarla iletişimi sağlar.

Kaynak: https://www.less.com.tr/