Ekrem Eray Arda Kimdir? Hangi Partiden? Ekrem Eray Arda Kimdir? Hangi Partiden?

Statik elektrik bir diğer ismi ile durgun elektrik, iki madde yüzeyinin birbirine sürtünmesi ya da temas edip ayrılması nedeniyle ortaya çıkan enerji olarak ifade edilebilir. Statik elektrik, günlük yaşamda birçok yerde karşıladığımız bir enerjidir. Bu kapsamda; statik elektrik önleyici ile giderilebilir. Bulutların çarpışması sonucu,  yıldırım oluşur. Yolda giderken, üzerimizde ya da kıyafetlerimizde elektrik yükleme olur. Kıyafetlerimizi çıkardığımız zaman, bu statik elektrik birikimini görmek mümkündür. Birine dokunduğumuz zaman ya da el sıkıştığımız zaman, hissettiğiniz statik elektrik akımıdır.

Bu amaçla üretilen statik elektrik önleyici statik enerjinin oluşturacağı zararlı etkileri engeller. Kontel sitesinden statik elektrik önleyici hakkında bilgi alabilirsiniz.

Statik Elektrik Oluşan Yerler

İnsanların çalıştığı ya da yaşadığı alanlarda, çoğu malzeme ile temas edildiği için, malzeme üzerindeki yükler insanların üzerine geçer. Zamanla birikir ve tehlikeli bir hâle gelir.  Ayrıca birbirine temasta olan iletken ve yalıtkanlar, elektrikli ürünlerde de statik elektrik oluşmasına neden olur. Evlerde perde ve halı daha çok statik elektrik görülen eşyalardır. Bunların yanı sıra, hareketli bazı sıvılar da statik elektrik oluşumuna sebep olabilir. Daha çok yakıt tankerleri görülen alanlardan biridir. Statik elektrik önleyici bar ya da çubuklar sayesinde yüzeylerin zarar görmesi engellenir. Kontel sitesi statik yükleyici, statik elektrik önleyici ürünler ile ilgili hizmet verir, siz de güvenle tercih edebilirsiniz.

Kaynak: https://kontel.org/urun-kategori/statik-elektrik-onleyici-cihaz/