İstenmeyen tüylerde en etkili çözümlerden bir tanesi ağdadır. Ağda hem kadınlar hem erkekler tarafından yaptırılabilir. Komple vücut ağdası yapabileceğiniz gibi bölgesel olarak da ağda yapabilirsiniz. Evde çok kolay bir şekilde ağda yapılabilir. Ağdada en etkilisi sir ağdadır. Tüyleri kökten çekerek, tüylerin azalmasına da yardımcı olur.

İdeal bir yöntem olan ağda, aslında bir epilasyon türüdür. Ağda için özel bantlar vardır. Özel bantlar sayesinde ağda uygulanacak bölgeye ağda sürülerek bant yapıştırılır. Daha sonra kuvvetle kıl kökünün yönüne doğru bant vücuttan çekilir. Bu sayede ağda yapılmış olur. İlk başlarda acı verebilir. Fakat zamanla vücut buna alışacaktır. Şayet vücut ağdası tercihlerinde özenli bir araştırmanın içerisinde yer alırsanız; vücut bakımınızı da pratik bir şekilde yapabilirsiniz!

Sirli Bant Ağda İle Tüylere Son

Jilet mi? Ağda mı? Tartışmaları kadınlar arasında sıkça yaşanır. Anca uzmanlar ağdanın en iyi çözüm olduğunu söylüyor. Ağda ile yapılan epilasyon, tüyleri kökten çeker. Bu sayede tüyler kesilmiş değil, kökten alınmış olur. Ancak jilet, tüyleri sadece kesmeye yarar. Ayrıca ağda 1 aydan fazla süre tüylerin çıkmamasını sağlar. Jilet ile epilasyon yapıldığında 2 günde bölge tekrar tüylenir.

Özel bantlar sayesinde pratik bir şekilde ağdayı evde kendiniz yapabilirsiniz. Özel sirli bant ağda sayesinde sadece bandı ısıtıp, bölgeye uygulamanız yeterlidir. Birçok ağda çeşidi vardır. Bu ağda çeşitlerini cildinize göre seçmeniz en doğrusu olacaktır. Her bölgeye göre ağda bandı bulmak mümkündür.

Komple Vücut Ağdası Öncesi Tavsiyeler

Ağda yapmadan önce birkaç ipucu acılı bir süreci atlatmanızı sağlayabilir. Öncelikle ağda yapmadan bir gün önce vücudunuza peeling uygulayabilirsiniz. Bu vücudu rahatlatacaktır. Ancak vücut losyonlarından uzak durmalısınız. Koltuk altı için deodorant kullanmak, tüylerin çabuk alınmasını kolaylaştırır.

Boncuk ağda, sir ağda, çikolata ağda vb. birçok ağda çeşidi vardır. Bu ağdaların amacı tüylerin kökten temizlenmesini sağlamaktadır. Komple vücut ağdası için sirli bant ağda iyi bir tercih olabilir. Nitelikli bir vücut bakımı söz konusu olduğunda vücut ağdaları her zaman işe yarar. Bundan dolayı da günümüz itibariyle bu tarz ağdaların favori konumda yer aldıklarını ifade edebiliriz.