Ülkemizde yabancı ülkeden gelerek araba kullanan veya kullanmak isteyen pek çok insan bulunuyor. Diğer ülkelerde çalışan vatandaşlarımız ve Türkiye’yi ziyaret eden yabancılar bu grubun temel taşlarını oluşturuyor. Peki yabancı sürücü belgesi Türkiye’de geçerli mi? Yabancı sürücü belgelerini Türkiye sürücü ehliyeti ne yapmak gerekiyor? Tüm bu soruların cevabını bu yazımızda sizlere vereceğiz.

Bizler Güven Sürücü Kursu olarak kursiyerlerimize kapsamlı ve detaylı bir hizmet veriyor, onları amaçlarına ulaştırana kadar yalnız bırakmıyoruz. Özel Denizli direksiyon hocası eşliğinde verilen direksiyon eğitimlerimizle ülkemize yeni sürücüler kazandırıyoruz. Böylece en iyi Denizli sürücü kursu olmayı başarıyor, kursiyerlerimizle birlikte mutlu geleceklere doğru yol alıyoruz. Sizler de en iyi şekilde araç kullanmayı istiyorsanız Denizli sürücü kursumuza kaydolabilir ve çalışmalara hemen başlayabilirsiniz. Şimdi gelin, yabancı sürücü ehliyeti olanların Türkiye’de araç kullanıp kullanamayacağına bir göz atalım.

Yabancı Ehliyetler Türkiye’de Geçerli Mi
Yabancı ehliyetler ile ülkemizde araç kullanmak isteyen kişiler, Türkiye sınırları içerisinde maksimum 6 ay serbest bir şekilde ehliyetlerini kullanabilirler. Bu süre zarfının aşılması durumunda sürücüler noterden onaylı sürücü belgeleri almak ve Türkçe tercümesiyle birlikte bunları taşımak zorundalar.

2 yıl ülkemizde kalan yabancı ehliyetli sürücülerin ise artık tamamen ülkemizin ehliyetini alması gerekiyor. Denizli sürücü kursumuzda bizler bu değişimi kolaylıkla yapıyor ve ülkemizdeki herkese destek olmaya devam ediyoruz. Eğer sürücüler 2 yıl sonunda ehliyetlerini Türkiye Cumhuriyeti Sürücü Ehliyeti’ne dönüştürmezlerse adli para cezalarına tabi tutuluyorlar.

Sizler de yabancı ülkeden aldığınız ehliyetleri Türkiye ehliyetine çevirmek istiyorsanız Güven Denizli sürücü kursu daima yanınızda. Bizlere başvurduğunuz andan itibaren yanınızda oluyor, işlemlerin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlıyor ve sıkıntı yaşamadan araç kullanabilmenize olanak tanıyoruz.

Türkiye’de Hangi Ehliyetler Geçerli
Ceza almadan Türkiye sınırları içerisinde süresiz bir şekilde araç kullanabilen yabancı ehliyetler de mevcut. Bu ehliyetlere ilk olarak uluslararası ehliyeti örnek gösterebiliriz. Uluslararası ehliyet aldığınızda, hangi ülke vatandaşı olduğunuz fark etmeksizin pek çok ülkede serbest bir şekilde araç kullanabiliyorsunuz. Türkiye’nin de dahil olduğu bu ülkeler grubunda araç kullanacaklar, gezginler ve sık sık iş seyahatine çıkanlar için uluslararası ehliyet oldukça faydalı bir çözüm yolu olacaktır.

Bunun dışında, Türkiye’ye her yıl milyonlarca Alman gurbetçinin geldiğini göz önünde bulundurursak, Almanya ehliyetine sahip pek çok vatandaşımızın olduğunu söyleyebiliriz. Fakat bu konuda endişe etmenize gerek yok çünkü Almanya sürücü belgesi ile ülkemiz sınırları içerisinde rahatlıkla araç kullanabilirsiniz.

Yabancı Ehliyet Nasıl Türk Ehliyetine Dönüştürülür
Şimdi de en iyi Denizli sürücü kursu olarak sizlere yabancı ehliyetinizi nasıl Türkiye sürücü belgesine çevirebileceğinizi anlatacağız. Çünkü eğer çevirmezseniz ve ehliyetinizin geçerlilik süresi dolduysa, trafikte para cezasına çarptırılabilirsiniz. Güncel olarak yabancı ehliyet ile trafikte yakalanmanın cezası 543 Türk lirası olarak belirlenmiştir.

Ehliyetinizi Türkçe sürücü belgesine dönüştürmek için sizlere gereken belgeler ise şunlardır:

Ehliyetinizin Noter onaylı Türkçe tercümesi
Kimlik belgesi
Sürücü olmanıza herhangi bir tıbbi engel olmadığına dair sağlık raporu
Kan grubu belgesi
Biyometrik vesikalık fotoğraf
Adli sicil belgesi
Gerekli ücretleri yatırdığınızı belirten banka dekontu
Dönüştürme işlemi için gereken ücretler ise yenileme bedeli (15), vakıf payı (45), değerli kağıt ücreti (225), harç ücreti (B sınıfı için=820) olmak üzere toplamda yaklaşık 1105 TL’dir.

Sizler de en iyi Denizli sürücü kursunda ehliyetlerinizi dönüştürmek istiyorsanız, kesinlikle Güven Sürücü Kursu’na başvurmalısınız. Deneyimli hocalarımız, ilgili personelimiz ve pek çok avantajımız ile sizlerin yanında oluyor, hedeflerinizi gerçekleştirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz.