30 Mart Pazar günü 12 Şubat Stadyumu önünden Kale’ye kadar gerçekleştirilecek olan yürüyüşe Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Göksel Arsoy da katılacak

Herkes İçin Spor Federasyonu’nun 2008 Yılı Faaliyet Programı içerisinde yer alan Kahramanmaraş Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü, 30 Mart 2008 Pazar günü gerçekleştirilecek.

İl Temsilcisi Ekrem Karaoğlan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ve diğer ilgililer tarafından havaalanında karşılanan Göksel Arsoy, daha sonra Yaşar Pastanesi'ne gelerek, Erdal Kanbur'un dondurma şovunu büyük bir ilgi ile izledi. Arsoy, eline aldığı et satırı ile çangalda asılı kütük şeklindeki dondurmayı kesti. Ardından kent turu yapan Göksel Arsoy, kendisine ilgi gösteren vatandaşlar ile sıcak sohbetler yaptı. Arsoy, tarihi Ulu Cami'yi de gezerek bir süre içerde kaldı.

Herkes İçin Spor Federasyonu Kahramanmaraş İl Temsilcisi Ekrem Karaoğlan, yaptığı açıklamada, federasyonlarının 2008 yılı faaliyetlerinden biri olan Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü’nün Kahramanmaraş’ta 30 Mart 2008 Pazar günü saat 11:00’de başlayacağını söyledi. 12 Şubat Stadyumu Kapalı Tribünü önünden başlayacak olan yürüyüşte, kortej Hafız Ali Efendi Caddesi, Emniyet Müdürlüğü Kavşağı, Zübeyde Hanım Caddesi, Bahçelievler Kavşağı, Trabzon Bulvarı, Hükümet Meydanı, Kıbrıs Meydanı, Atatürk Caddesi, Atatürk Bulvarı, Boğazkesen Caddesi, Postane Kavşağı güzergahından tarihi Kahramanmaraş Kalesi’ne ulaşacak.

Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Göksel Arsoy’un da katılacağı yürüyüşe Kahramanmaraş İl Protokolü’nün de iştirak edeceği bildirildi. Halkın geniş katılımının beklendiği yürüyüşe katılanlara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından tişört ve şapka dağıtılacağı belirtildi. Yürüyüşe katılanlara ayrıca tarihi Kahramanmaraş Kalesi’nde MADO tarafından dondurma ikram edileceği de kaydedildi. İl Temsilcisi Ekrem Karaoğlan, herkese sağlıklı bir yaşam için yürüyüşün gerektiğini belirterek, bu bilinci yerleştirme gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

ARSOY, KAHRAMANMARAŞ’TA

Bu arada, Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Göksel Arsoy, bu sabah Kahramanmaraş’a geldi. Havaalanında Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Şube Müdürleri Kadir Kılıç, Mustafa Arguz, Alaettin Çiftçioğlu, İl Temsilcisi Ekrem Karaoğlan tarafından karşılanan Arsoy, daha sonra kenti gezdi.

Havaalanındaki karşılamada Başkan Arsoy’a bir buket çiçek sunan İl Temsilcisi Karaoğlan, daha sonra Başkan Arsoy ve İl Müdürü Kabakçı ile şube müdürlerine Yaşar Pastanesi’nde bir kahvaltı verdi. Kahvaltı sırasında Yazı İşleri Sorumlu Müdürümüz Akif Arslan’ın sorularını cevaplandıran, bir dönem Türk Sineması’nın ‘altın çocuğu’ Göksel Arsoy, Kahramnamaraş’a ilk kez geldiğini belirterek şunları söyledi:
“Herkes İçin Spor Federasyonu başkanı olarak 6 yıldır Türkiye de büyük bir zevkle, büyük bir heyecanla ve büyük bir iddiayla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Diğer federasyonlar kendi isimlerini taşıyan branşlarda faaliyetlerini yürütüyorlar, bizim herkes için spor federasyonu bütün halk kitlesine hitap ediyor. Dolayısıyla bizim bütün insanları kucaklıyoruz, benim yönetim kurulum Türkiye’deki üniversitelerde spor okullarının başında deneyimli ve bu mevzuat bu branştan yetişmiş çok önemli kariyer sahibi insanlardan kurulu.
Biz federasyon olarak akademik bir çalışma içerisindeyiz. Bu gün Kahramanmaraş’a geldim, yarın sabah saat 10’da sağlık yürüyüşümüzü bütün dernekler, halk, protokol muhteşem bir görüntü altında aşağı yukarı 3 km yürüyüşümüzü yapacağız, bu bir modeldir. Bu sağlıklı yaşam biçiminin bir modelidir. Milattan önce 500 YY’da yaşamış Hipokrat diyorki (insanlar aktivite içinde olurlarsa spor yaparlarsa onlar geç yaşlanırlar. Ama spor yapmazlarsa çabuk yaşlanırlar, hastalanırlar.)

Yarın saat 10’da tüm Kahramanmaraş halkını bu yürüyüşe davet ediyorum. Bizim bütün Türkiye de yerleştirmek istediğimiz anlattığımız ve bunda da çok muvaffak olduğumuz bu muhteşem spor olayının ana teması, toplu spor yapma sevincini halkımıza iletmektir. Yarın 99. aktivitemizi yapacağız, 6 yıl içinde bugüne kadar Türkiye de gittiğim bütün il ve ilçelerde hep güzel insanları hep iyi insanları spor aşığı insanları görmenin mutluluğu içindeyim, yarın siz sevgili Kahramanmaraş halkını muhakkak bekliyorum, bu bir modeldir.”

Göksel Arsoy, kahvaltının ardından Kahramanmaraş’ta Kapalı Çarşı ve Bakırcılar Çarşısı’nı gezerek, ardından da yürüyüş güzergahını kontrol etti. İl Temsilcisi Karaoğlan tarafından Kahramanmaraş Kalesi’ne de çıkartılan Arsoy, Kahramanmaraş’ı oldukça değişik bir memleket olarak gördüğünü de sözlerine ekledi. (HABER VE FOTOĞRAFLAR: AKİF ARSLAN / AKŞAM POSTASI - MUSTAFA NURİ ŞİRİN / DHA) (www.kanal46.tv)

'ALTIN ÇOCUK' GÖKSEL ARSOY'UN ÖZGEÇMİŞİ

15 Mart 1936 yılında Kayseri'ne dünyaya geldi. Babası Remzi AKsoy, Almanya'da dizel ve oksijin motorları uzmanıydı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Kayseri Hava İkmal Merkezi'ne transfer edilince Göksel Arsol da ilkokula Kayseri'de başladı. İkinci sınıftan itibaren ilkokula İstanbul'taki teyzesinin yanında Bakırkaş Taş Mektep'te devam etti. Liseyi ise Haydarpaşa Lisesi'nde bitirdi. Nursel adlı bir kız kardeşi olan Göksel Arsoy'un çocukluk yılları, babasının görev yaptığı Kayseri Hava İkmal Merkezi'nde uçaklar arasında geçti. Arsoy o yılları her zaman hatırladı...

'Uçaklar en büyük tutkumdu. Sık sık babamın yanına gidip uçakları inceliyordum. Daha o yıllarda pilot olmaya karar vermiştim bile. Gelecekte pilot olamadım ama Türk sinemasının ilk havacılık filmi olan 'Şafak Bekçileri' filmini Eskişehir'de çekerken, hep çocukluğumu yaşadım.'

Göksel Arsoy, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde okurken, Yeşilköy Havaalanı'nda bir İngiliz şirketinde çalışmaya başladı. Sinemaya 1958 yılında Sırrı Gültekin'in yönettiği 'Kara Günlerim' adlı filmle geçti. Ardından 'Kelepçe' ve 'Samanyolu' adlı filmlerde başrol oynadı. Belgin Doruk'la birlikte sinemadaki 'ideal çift' modasını başlattı. Göksel Arsoy, Ayhan Işık'la çok iyi dosttu ve onunla ilgili anılarını hiç unutmadı...

'Bir akşam Tarabya Garajı'nda yemek yiyoruz. Ayhan birden bire 'Ben lisedeyken koşuda şampiyondum, beni kimse geçemez' dedi. İkimiz de içkiliyiz. Hadi koşalım dedim. Gece saat 24.00... Tarabya oteline kadar koştuk ve ben birinci oldum. Rahmetli Ayhan, mazereti hazır, ayağı çekmiş. Ayhan'la yine kısa süren bir dargınlık yaşamıştık. Sonra barıştık tabii.' (KAYNAK: www.turksinemasi.com)




DİKKAT! HABERİN İZİNSİZ KULLANILMASI HALİNDE YASAL İŞLEM YAPILACAKTIR!

(YASAL VE MANEVİ UYARI: Bu sayfada yer alan haber ve fotoğrafların tüm hakları saklıdır. Yeniden basılması, dağıtılması, gerçek veya elektronik ortamda kullanılması izne bağlıdır. Aksine davranış, kanunen cezayı gerektirdiği gibi; aynı zamanda emek hırsızlığıdır ve hakkımızı helal etmiyoruz.)