Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesine bağlı Çelik köyü sakinleri, trafik kazasında 10 kişinin kaybettiği yolda eylem yaptı.


Araçlarıyla kazanın meydana geldiği Pazarcık-Adıyaman kara yolu Haydarlı mevkisine gelen vatandaşlar, taşıdıkları dövizlerle tepkilerini dile getirdi.


Toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Kenan Özdemir, bir hafta önce Çelik köyünden Gaziantep'te yolcu taşıyan minibüsün tırla çarpıştığını ve kazada minibüsteki 10 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı. Son 3 ayda aynı bölgede 7 ölümlü trafik kazası meydana geldiğini belirten Özdemir, ''Bu kaza cenaze sahipleri kadar tüm halkımız için bir sınavdır. Yaşanan kaza değil, bir tufandır. Tarifi mümkün olmayan acılara sebep olmuştur'' dedi.


''Burası yaşam yolu değil ölüm yolu olmuştur'' diyen Özdemir, şöyle konuştu:


''Kazanın sebebi sürücü hatası olsa da ana sebep yıllardır bir türlü yapılamayan 3 kilometrelik duble yol denilebilir. Maalesef 3 kilometrelik yolun istimlakı yıllardan beri yapılamamaktadır. Bu güzergahtan geçen tüm otobüs firmaları yolda her an büyük bir kaza yaşanacağını aylar önce yetkililere iletmiş, fakat sonuç alamamıştı. Bu yolda başka insanlarımızın da ölüm ya da yaralanmalarına sebebiyet vermemek için yetkililerden 3 kilometrelik yolun istimlakının bir an önce yapılarak duble yol çalışmaların başlatılmasını talep ediyoruz.''


Basın açıklamasının ardından yolu bir süre trafiğe kapatan vatandaşlar, daha sonra dağıldı. Bu arada jandarmanın çevrede güvenlik önlemi aldığı görüldü.


2 Şubat'ta, Adıyaman'dan Pazarcık yönüne giden İbrahim Doğan idaresindeki 02 EB 556 plakalı yolcu minibüsü, Pazarcık-Gölbaşı kara yolunun 39. kilometresi Haydarlı mevkisinde, karşı yönden gelen Kadir Akkaya'nın kullandığı 31 NY 409 plakalı tırla çarpışmıştı. Kazada Gölbaşı'nın Çelik köyünden Gaziantep'e yakınlarını ziyarete giden minibüsteki 10 kişi ölmüş, 5 kişi yaralanmıştı. AA