28 Şubat soruşturması kapsamında 30 adreste arama yapılıyor. Dönemin orgenerallerinden Çevik Bir hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.


28 Şubat soruşturmasında önemli bir gelişme yaşandı.


Soruşturma kapsamında Ankara ve İstanbul'da sabahın erken saatlerinden itibaren 30 ayrı adreste arama yapılıyor.


Dönemin orgenerallerinden 'Batı Çalışma Grubu'nun başında olduğu ifade edilen Çevik Bir'in İstanbul ve Ankara'daki evleri aranıyor. Çevik Bir hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.



O dönem komuta kademesi içinde yer alan emekli tuğgeneraller Erol Özkasnak, Abdullah Kılıçarslan ve İdris Koralp'in evinde de arama yapılıyor.


Arama yapılan tüm evler asker kökenli isimlere ait.


Soruşturma 28 Şubat döneminin generallerini kapsıyor. Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği. mağdur olanların '28 Şubat'la ilgili yaptığı suç duyuruları üzerine soruşturma başlatmıştı.


Operasyona adını veren 28 Şubat 1997'de MGK toplantısı yapılmış ve bir dizi karar açıklanmıştı. Kararların irtica ile mücadele için alındığı ifade edilmişti.


ZEKERİYA ÖZ'E İFADE VERMİŞTİ


Eski Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir, 2009 yılında Ergenekon soruşturması kapsamında zamanın savcısı Zekeriya Öz'e ifade vermişti. Savcı Öz, emekli generalin 28 Şubat'la ilgili şüpheli sıfatıyla ifadesini aldığını açıklamıştı. Çevik Bir'in, 1 yıl sonra da 'Devrimci Karargah Örgütü' soruşturmasında mağdur sıfatıyla ifadesi alınmıştı.


NUH METE YÜKSEL'E GÖZALTINA KARARI


Sabah gazetesinin iddiasına göre, eski DGM savcısı Nuh Mete Yüksel hakkında da gözaltına alma kararı çıkarıldı. 28 Şubat sürecine dair "Darbeye hazırlık ve darbe aşaması soruşturması" kapsamında göz altına alınacak.