Kahramanmaraş genelinde 75 genç kadın çiftçimize, İŞKUR/KOSGEB işbirliği ile istihdama yönelik, sertifikalı, 32 saat süreli uygulamalı girişimcilik eğitimleri verilecektir.


Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlara yer verildi:


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca yürütülen “Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi” kapsamında gerçekleştirilen “Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor” programının genel amacı; tarımın her alanında eğitim çalışmalarına önem vererek, üretici ve girişimci ruha sahip kadınları bilgilendirmek, uygulanabilecek projelerinin hayata geçirilmesinde etkinliklerini artırarak tarımda kadın girişimciliğini en üst seviyeye çıkarmaktır.


İlk olarak 2015 yılında başka illerde uygulanan proje; 2017 yılında Bakanlığımızca belirlenen;   Kahramanmaraş’ında  bulunduğu, Osmaniye,Amasya, Afyonkarahisar, Aydın, Batman, Bursa, Çorum, Erzincan, Giresun, Kars, Manisa, Mersin, Niğde, Samsun, Tokat illerinde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.“Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor” programı kapsamında Kahramanmaraş genelinde 75 genç kadın çiftçimize, İŞKUR/KOSGEB işbirliği ile istihdama yönelik, sertifikalı, 32 saat süreli uygulamalı girişimcilik eğitimleri verileceği belirtildi.


Başvuracaklar


Kahramanmaraş genelinde 18-40 yaş arası 75 genç kadın çiftçinin eğitim alarak farklı ve özgün projeler hazırlayabilmeleri için çalışmalar başladı. Bu çalışmalardan faydalanarak proje hazırlamak isteyen kadın çiftçiler Şubat ayına kadar il müdürlüğüne başvuruda bulunabilecekler.


Çalışmanın sonunda “Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor Programı”kapsamında girişimcilik eğitimi alarak proje hazırlayan kadınlar projelerini düzenlenecek bir etkinlikle tanıtacaklar. Bağımsız beş kişilik Jüri tarafından değerlendirilerek ilk üç proje ödüllendirilecek.


Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğünce düzenlenecek olan Proje Pazarı ve Sertifika Dağıtım Töreni sonunda Kahramanmaraş’ı temsil edecek olan kadın çiftçi ve projesi, Bakanlığın belirleyeceği bir tarihte 16 il projeleriyle yarışacaktır.


Projeye başvurmak isteyen bayan çiftçiler  24-Şubat-2017 tarihine kadar bağlı bulundukları İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvurmaları gerektiği belirtildi.