Batman Valiliği, il genelinde 8 bin kişiye 107 milyon lira tazminat dağıtıldığını bildirdi.

Batman Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2004 yılında çıkarılan, “5233 Sayılı Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkındaki Kanun” kapsamında, Batman'da terörden zarar gören vatandaşların tazminatlarının ödenmesine devam edildiği belirtildi.

Şu ana kadar 8 bin dosyanın karara bağlandığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

“Batman genelinde 18 bin 200 başvuru yapıldı. Şu ana kadar 8 bin kişiye 107 milyon lira tazminat dağıtıldı. Her komisyonda birer Vali yardımcımız başkanlığında 7 bilirkişi heyet görev alıyor. Komisyonlar, başvuru tarihine göre dosyaları karar bağlıyorlar. Başvuruların içinde mükerrer dosyalar, hak etmediği halde başvuranların dosyaları iptal edilmektedir. Devletimizin sağladığı bu imkan, gerçekten de terörden ve terörle mücadeleden zarar görenlere yani hak edenlere ulaşması gerekmektedir. Geriye kalan 10 bin dolayındaki dosyanın 2011 yılının sonlarına kadar sonuçlanmasını bekliyoruz. Batman'da tüm başvuruların bitmesi durumunda 200 ile 250 milyon lira hak edenlere ulaştırılacaktır.

Terörden veya terörle mücadele esnasında zarar gören insanlarına sahip çıkan ve sosyal-hukuk devleti gereği sorumluluğunu yerine getiren devlet, her türlü imkanı seferber ederek bu konuda da olumlu bir çalışma yürütüyor. Tazminatlarını alan vatandaşlarımız, hak ettikleri paralarını istedikleri yerde kullanma haklarına sahiptirler. Ancak, köylerinden göç edenlerin köylerini yeniden imar etmede kullanmaları yerinde olacaktır. Çünkü devletimiz köylerdeki insanlar içinde aynı şekilde tarımsal alanlarda da desteklemeler sunmaktadır. Bu da hem çalışan insanın, köyünün ve ülkesinin kalkınması anlamına gelmektedir.” (Mynet)