Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, "Avrupa Birliği Türkiye için devlet politikasıdır. Hükümetimiz de bu politikadan zerre taviz vermemiştir" dedi.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından düzenlenen Erasmus+ Programı ve İş Dünyası için Fırsatlar Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, tüm sistemlerin asıl hedefinin insanın mutluluğu olduğunu belirterek, insanların mutluluğunda önemli noktaların çok iyi bir eğitim, o eğitim sonunda iyi bir iş imkanı olduğunu, bunların da iyi bir eş ile taçlanmasıyla o insanın mutluluğuna diyecek bir şeyin olmadığını kaydetti.


Bütün sistemlerin ortak hedefi olan insanın mutluluğuna yönelik en önemli kaynağın insan kaynağı olduğunu ifade eden Bakan Işık, şunları söyledi:


"Yeraltı kaynaklarından daha çok önemli kaynağımız var; o da insan kaynağımız. Hele de bireysel yaratıcılıkta gerçekten iyi bir niteliği olan Türk insanının bu niteliği eğitim ile taçlandırması, kendisi ve ülkesi açısından da değer üreten hale gelmesi çok önemli. Türkiye'de yabancı yatırımcılara; 'Neden Türkiye'desiniz' diye sorulduğunda cevap nitelikli insan gücüdür. Bu insan gücünün niteliğinin en üst noktaya çıkarılması hepimizin ortak hedefidir. Bu noktada çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Eğitim sistemimizde önemli gelişmeler sağlanıyor. Bir dönem meslek eğitiminde gerileme söz konusu oldu ama son yaptığımız 4+4+4 düzenlemesiyle meslek eğitiminin önündeki engeli de tamamen kaldırdık."


"Hükümetimiz AB politikalarından taviz vermemiştir"


Fikri Işık, Türkiye'nin ve Türkler'in Orta Asya'dan beri yönünün Batı'ya dönük olduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti:


"Bugün de Avrupa Birliği Türkiye için devlet politikasıdır. Hükümetimiz de bu politikadan zerre taviz vermemiştir. Konjonktürel sıkıntılar olabilir ama konjonktürel yavaşlamalar politikanın temelini sarsmaz. Hükümetimizin bu noktadaki kararlılığı sürmektedir. Avrupa Birliğine girmek sadece müzakereleri fasıl fasıl yürütmek değildir. Erasmus+ programları gibi programlarla hükümetler, STK'lar, iş dünyası bazında ilişkileri geliştirmek ve güçlendirmek Türkiye'nin AB politikasının olmazsa olmazıdır. Erasmus+ programını önemsiyoruz. Girişimcilik ruhuna sahip gençlerimiz için çok önemli imkanlar ve avantajlar sağlayacağına inanıyoruz. Biz aslında değişirken değiştirmek, etkilenirken etkilemek, öğrenirken öğretmek, paylaşmak, tecrübe kazanmak, tecrübeleri paylaşmak ekseninde bu programların verimli ve başarılı olacağına inanıyoruz."


(AA)