Türkiye’nin üçüncü büyük camisinin tamamlanması için destek bekleniyor…Kahramanmaraş’ta temeli eski Başbakanlardan Erbakan tarafından 1993 yılında atılan ve Türkiye’nin üçüncü büyük camisi olan Abdulhamid Han Camii’nin 2009’un sonuna kadar bitirilmesi için yapılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Birçok eksiği tamamlanan, iç ve dış mimarisi büyük bir sanatsal titizlik gösterilen cami için maddi anlamda da destek bekleniyor. Bu arada Abdulhamid Han Camii’nin adının önüne ‘Sultan’ eklendi.

Sultan Abdulhamid Han Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından cami inşaatında gelinen son nokta hakkında Pınarbaşı Destan Çınaraltı Tesisleri’nde bugün öğleyin bir basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Dernek Başkanı Ömer Faruk Şirikçi, öncelikle cami isminin Sultan Abdulhamit Han olarak değiştirileceği bilgisini verdi. Geçen sene vaat edilen çalışma programında aksama olmadan yollarına devam ettiklerini ifade eden Şirikçi, mabedin geleceğe miras olabilecek bir mükemmellikte inşa edilmesinin ortak arzuları olduğunu vurguladı.

Dernek yönetim kurulu üyeleri ile Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Nedim Tepebaşı’nın da hazır bulunduğu basın toplantısında; camide minarelerin inşaatının tamamlandığını, taş kaplamalarının, minare gövdeleri hariç bitirildiğini kaydeden Şirikçi, tezyinatın kubbeler bazında yapıldığını belirtti.

Kız Kur’an Kursu ve bayan cemaat mahallinin tamamlanarak ibadete açıldığını dile getiren Şirikçi, cami arsası üzerindeki gecekonduların da kaldırıldığını söyledi. Kubbe seviyesinde vitraylarında tamamlandığını aktaran Şirikçi, caminin bitirilmesi için devam etmekte olan faaliyetlere de değindi.

Cami inşaatı sırasında vatandaşların bazı sorularıyla karşılaştıklarını ifade eden Şirikçi, bunun için Mehmet Demirkol tarafından cami maketi hazırlanacağını ve sergileneceğini bildirdi. Katlı otopark, abdestlik, tuvaletler, istinat görevi ile birlikte çok amaçlı işyerleri, taziye, aşevleri, dinlenme ve çay bahçelerinin projelendirildiğinin de altını çizen Şirikçi, bunlarla ilgili çalışmaların da cami inşaatına paralel olarak yürütüleceğini söyledi.

Caminin bitirilmesi noktasında maddi sıkıntılara da değinen Şirikçi, bu konuda basın mensuplarının da tanıtım ve gayretlerine ihtiyaçları olduğunu belirtti.

AYLIK GEREKSİNİM: 120 BİN YTL, TOPLANAN RAKAM İSE: 30 BİN YTL

Cami için ayda bir defa merkez camilerin yarısından 7 bin 500 YTL toplandığını bunun da haftalık puantaj olduğunu dile getiren Şirikçi, aylık toplam bağış tutarlarının 30 bin YTL olduğuna dikkat çekti.

Caminin hedeflenen zamanda bitirilmesi için de aylık 120 bin YTL’ye ihtiyaç duyulduğunu belirterek, aylık 90 bin YTL açıkları olduğunu sözlerine ekledi. Başkan Şirikçi, açıklamaları öncesinde camide kullanılacak çiniler ve ahşap oyma korkulukların örneklerini gösterdi. (İlkay Göçmen / CİHAN) (www.kanal46.com)