Referandum öncesi çok tartışılan boykot, beklenen kadar etkili olmadı. Son günlerde PKK ve yandaşlarının vatandaş üzerindeki baskıları sonuç vermedi.

Vatandaş iradesini teslim etmedi. Boykotu ilk delen yerlerin başında ise terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın doğum yeri olan Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinin Ömerli köyü oldu.

Vatandaşın oy kullanmasında geniş güvenlik tedbirleri de etkili oldu. Şanlıurfa'da Sabah saat 07.00'den itibaren vatandaş sandık başına gitmeye başladı. Referanduma yoğun ilginin olduğu Şanlıurfa, boykot kararını deldi. 2 bin 794 sandık ve 779 bin 702 seçmenin oy kullanacağı Urfa'da boykotçulara karşı geniş güvenlik önlemi, alındı. Okul önlerinde bekleyen gurupları dikkatlice izleyen polis, sözlü, fiili ve işaret yoluyla seçmenleri etkilemeye kalkışan kişi veya kişiler hakkında tutanak tutuyor. Seçimlerin şuana kadar olaysız geçtiği belirtildi. Alınan bilgilere göre1066 nolu sandık olan Ömerli köyü sandığındaki 359 seçmenden 23 tanesinin boykotu delerek oy kullandığı belirtildi. (Mynet)