Van Çaldıran’da bölücü terör örgütü üyeleri ile girilen silahlı çatışmada hayatını kaybeden Uzman Çavuş Gökhan Şengül'ün Afyonkarahisarlı olduğu belirtilirken, şehidin eşinin ise 7 aylık hamile olduğu kaydedildi.


Van'ın Çaldıran ilçesi Tendürek Dağı bölgesinde çıkan silahlı çatışmada şehit olan askerlerden birisinin Afyonkarahisar'ın Çay ilçesine bağlı Akkonak beldesi nüfusuna kayıtlı 28 yaşındaki Uzman Çavuş Gökhan Şengül olduğu belirlendi.
Şengül’ün acı haberi şehidin beldede yaşayan ailesine ulaşırken, şehadet haberini acılı anne Emine ve baba Zeki Şengül’e Çobanlar Kaymakamı Resul Özdemir ile Jandarma Kıdemli Başçavuş İlker Yakar’ın öncülüğünde oluşturulan heyet verdi.
Şahadet haberinin gelmesinin ardından Şengül’ün baba evine Türk bayrakları asılırken, aldıkları haber karşısında büyük üzüntü yaşayan anne ve baba olay yerinde hazır bekletilen 112 Acil Servis ambulansı ile hastaneye kaldırıldı.
Öte yandan, şehit Şengül’ün yaklaşık 1,5 yıllık evli olduğu ve eşi Merve Şengül’ün 7 aylık hamile olduğu kaydedildi.
Şehidin naaşının bugün Van’da düzenlenecek askeri töreninin ardından askeri uçak ile memleketi Afyonkarahisar’a getirileceğinin planlandığı öğrenildi.
Şehidin FETÖ'cü hain askerlere tokat gibi cevabı


Van Çaldıran’da bölücü terör örgütü üyeleri ile girilen silahlı çatışmada şehit olan Afyonkarahisarlı Uzman Çavuş Gökhan Şengül'ün, 15 Temmuz darbe girişiminin ertesi gününde sosyal medya hesabından FETÖ’cü hain askerlere tokat niteliğinde bir paylaşımda bulunduğu ortaya çıktı.


Van şehidinden FETÖcü hain askerlere tokat gibi cevap
 Yaklaşık 5 yıllık asker olan Şengül’ün paylaşımında şu ifadelere yer verdiği görüldü:
“Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve mensubu olduğum Jandarma Genel Komutanlığının bu girişimle hiç bir bağlantısı yoktur. Devletin ve şanlı ordumuzun, şanlı Türk milletinin adını lekelemek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Görevimizin başında yüce Türk milletinin emrindeyiz!”
(İHA)