AK Parti il Kadın kolları ve Dulkadiroğlu, Onikişubat ilçe kadın kollarının çat kapı ev gezmelerine katılan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, burada  bina sakinlerini bez torba dağıttı. 
Kanal 46 ekibinin sorularını da yanıtlayan Özdemir Mehmet Özhaseki’nin 20 ilin cumhur ittifak’ı adayanın değişeceği, Ali Öztunç’un 24 saat zaman vermesi ve AK Partinin oyunun düştüğü iddialarının hepsine yanıt verdi. 
Özdemir şöyle konuştu: “Mehmet Özhaseki beyin açıklamasının yönü şu şekilde oldu. 23 ilde ittifakın meclis üyeleri ile ilgili çalışmaya dönüştü. Aday değişimi söz konusu olmayacak.

İKİSİNE KATILIYORUM İKİSİNE KATILMIYORUM

Ali Öztunç’un açıklaması ile ilgili şunları söyleyebilirim. İki tane bizim katıldığımız nokta var. İki tane de katıldığımız iki tane de eleştirdiğimiz nokta var. Katıldığımız nokta şu; hiç kimsenin yaşıyla, cinsiyetiyle, ırkıyla, mezhebi ile dünya görüşü ile ilgili insanları ayrıştıramayız. Dolayısıyla orda sosyal medya üzerinden Ali Öztunç’a kendi mezhebi, meşrebi ya da ırkı, cinsiyeti ile ilgili yapılacak hakaretleri kabul etmemiz mümkün değil. Bu konuda her zaman onun yanında oluruz. Ama şu noktayı da kabul etmiyoruz. Yani, işte 24 saat süre verme, birilerinin kirli çamaşırlarını ortaya çıkaracağını söyleme gibi dili de kabul etmiyoruz. İki belediye başkan adayı da güzel bir şey söylediler. Temiz bir siyaseti ve topluma hizmet odaklı bir propaganda dönemi geçireceğiz dediler. Bunun sonuna kadar arkasındayız. Bu konuyu bertaraf edecek, baltalayacak her türlü eylemin de önündeyiz. Böyle bir mağduriyete izin vermeyiz. Bu nokta da her iki belediye başkan adayımızın da siyesi kimlikleri ne olursa olsun yanında oluruz. Bizim amacımı bu. Fakat toplumun ayrışmasına sebep olacak söylemlerden de kaçınmak gerekiyor. Bu noktada herkesin sağduyulu olmasını bekliyoruz.  Bende aradım Ali Öztunç beyi. Büyükşehir Belediye Başkan adayımız da aradı. Bu noktada yapacağımız iş, biz her türlü mezhepten insan ile geçmişte burada yaşamıştık. Yaşamaya da devam ediyoruz. Tek ortak noktamız var Kahramanmaraş’ı daha iyi ihya etmek. Bu amaçta olan herkesin destekçisiyiz.

AK PARTİ’NİN OYU DÜŞMÜYOR AKSİNE OYU YÜKSELİYOR

Tepki böyle değil. Cumhur ittifakı Kahramanmaraş’ta her yeri alacağına inanıyorum. Sahada yaptığımız çalışmada da bunu görüyorum. Zaten bizim Kahramanmaraş’ta yerel seçimde ki rakibimiz MHP’ydi. Elbistan’da yüzde 46 oyalmışız rakibimiz MHP yüzde 43 oy almış. Biz Göksun’da yüzde 56 oy almışız rakibimiz MHP yüzde 44 oy almış. Dolayısıyla Kahramanmaraş’ın her yerinde bizim MHP’ydi. Şimdi biz MHP ile ittifak yaptık.  Dolayısıyla bir oy kaybı söz konusu olmayacak. Hatta ittifakın oyunu yükselterek alacağız”

Haber: Mustafa Kılınç