Konda Araştırma Şirketi'nin Genel Müdürü Bekir Ağırdır CNN Türk'te ‘Karşı Gündem'in konuğu oldu.



Konda Araştırma Şirketi'nin Genel Müdürü Bekir Ağırdır gündeme ilişkin soruları cevapladı. Kendi siyasi pozisyonu üzerinde darbe gibi bir şey ürettiler. Ben de yolsuzluk var, operasyon var diyenlerdenim. Bu olaylara yolsuzluk nedeni değil bahanesi. AK Parti kutuplaştırarak, kutuplaştırıcı bir dil kullanıyor.



Gündeme ilişkin konulardaki sorulara cevap veren Bekir Ağırdır, internet yasağıyla ilgili olarak"Hükümet, bugünkü siyasi gerilimden cevap üreterek interneti denetlemek çabası içinde." dedi.

Ağırdır, internet yasakları ile ilgili olarak seçmenin bu kısıtlamaya nasıl baktığı sorusuna, "Seçmenin özgürlük talebi, derdi yok gibi varsayımları yanlış" ifadelerini kullandı. Ağırdır konuşmasına şu şekilde devam etti: "Elbette ki benim ilkokul mezunu babam benim kelimelerimle demokrasi ve yeni anayasa demeyebilir. Fakat benim babamın üst katta ki eğitimli internete girdi diye başına bela gelen birini dikkate almıyor varsayımı yanlış. Mesele hanelerin birliği meselesi. Bunun üzerine bir şey inşa etmemiz lazım. Seçmen tabi ki buradan bakıyor. Ama bu özgürlüğü ihmal ediyor olduğu için değil. Önce kendi güncel derdinden bakıyor. Evrensel insan haklarını, doğrularını bu ülke, bu toplum hak etmiyor diye bilir miyiz?. Bir taraf diyor ki, bütün bunlara bakarak bu seçmen cahil diyor. Bir diğer tarafta bunlar zaten gündemimizde yok, toplumun da böyle talebi de yok diyor. İki tarafta aslında sade vatandaşa inanmıyor. İkisi de hayatımızı kontrol altına almak, hayatımızı düzenlemek istiyor." diyor.

DARBE YOLSUZLUĞA BAHANE YAPILDI

Bekir Ağırdır şöyle devam ediyor: "Bu meseleye iki düzlemde bakalım. Bir tanesi siyasi mesele. Hükümet her şeye siyasetten bakıyor 17 Aralık sürecine. Dolayısıyla siyasi pozisyonunu korumak adına yapıyor. Kendi siyasi pozisyonu üzerinde darbe gibi bir şey ürettiler. Ben de yolsuzluk var, operasyon var diyenlerdenim. Bu olaylara yolsuzluk nedeni değil bahanesi. Bu yolsuzluk var yok konusundan bağımsız bir mesele. Hükümet, bir yandan bugün ki siyasi gerilimden cevap üreterek interneti denetlemek gibi. Ya da medyaya bir takım tapelerde gördüğümüz gibi yön vermek gibi çabaları içinde. O zaman bu bir inandırıcılık sorunu üretiyor. Seçmenin hangi ütopyaya inanacağı meselesine gelince ütopya eksik. Hükümet bunları yaptığı başarı hikâyesinin kredisiyle yapıyor. Başa dönersek seçmenin özgürlük derdi yok demek yanlış. Vatandaşa ve bu topluma önce güvenmemiz lazım."

VİZYON TIKANIKLIĞI İÇİNDEKİ AK PARTİ KUTUPLAŞTIRIYOR

Ağırdır, seçimlerde cemaat faktörü  ve Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni  Ekrem Dumanlı'nın bugün yazdığı 'Parti Devletine Doğru' yazısıyla ilgili soruya ise "Cemaat siyasi aktör olarak olmadığı için bu konuda konuşmak istemiyorum. Hükumetin tavrı siyasi aktör olarak beni ilgilendiriyor. AK Parti 2010'dan bu yana ideolojik ve vizyon tıkanıklığı içerisinde. Bir yenilenme içindeydi. Vizyon yenileme ihtiyacı vardı ama bunu yapmadı. Tayyip bey 3 dönem kuralı diyor ve değiştirmem diyor, hem de bu toplumun gündelik hayatındaki her bir hücreyi anı yönetmek istiyor. Bu bir paradokstur. AK Parti kutuplaştırarak, kutuplaştırıcı bir dil kullanarak bu yorumunu her zaman yukarıda tutuyor. Bu dil karşı tarafı da köpürtüyor ve hayatın içindeki sürtünme katsayıyı artıyor. AK Parti şimdi yasaları torba yasasıyla geçiriyor. Neden çünkü, yasalar katsayıları artırıyor. AK Parti her eleştiriyi düşmanlaştırıyor. Bundan dolayı beslenme kanalları tıkanıyor. Böylece içe kapanıyor. İçe kapandığında yeni fikirlerden yararlanamaz bir hale geliyor. Bu da başka bir paradoks. Sokağa baktığımızda bu ülkenin yönetim düzeyi bu hayatı kısıtlayıcı." diye cevap veriyor.

Samanyoluhaber.com