Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti olarak cumhurbaşkanı adaylarını 18 Nisan'da açıklayacaklarını söyledi.

Dün partisinden 31 milletvekiliyle başbakanlık resmi konutunda görüşen başbakan Erdoğan, vekillere cumhurbaşkanlığıyla ilgili bir anket düzenledi.

Başbakan Erdoğan ile vekillerin görüşmesinde tek gündem maddesi Cumhurbaşkanlığı seçimiydi. Partisinden 31 vekili resmi konutunda ağırlayan Başbakan Erdoğan, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimini önce yüz yüze konuştu ardından da vekillere 8 soruluk bir mini anket düzenledi.

Saat 20.00'den 24.00'e kadar süren görüşmede Başbakan Erdoğan keyifli haliyle dikkat çekerken vekillere ilk olarak, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığına nasıl yaklaştıkları soruldu. Anketin sonucu vekillerin yüzde 95'inin Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı'na sıcak baktığını ortaya çıkardı.

İkinci soru olarak vekillere Başbakan Erdoğan olmazsa Cumhurbaşkanı kim olsun ? sorusu yöneltildi. Bu soruya 31 vekilin yüzde 95'i Abdullah Gül ismini yazdı.

Vekillere 3. soru olarak Başbakan Erdoğan ve Abdullah Gül ismi dışında önerilen 6 isimden hangisini Cumhurbaşkanı olarak görmek istedikleri soruldu. Köksal Toptan, Abdüllatif Şener, Vecdi Gönül, Mehmet Aydın, Beşir Atalay ve Mehmet Ali Şahin isminin yazıldığı ankette vekiller bu isimlerin hiç birisine olur vermediler. Vekiller Başbakan Erdoğan ve Abdullah Gül dışında partiden bir ismin Köşke çıkması durumunda grupta kaos oluşacağını söylediler.

Başbakan Erdoğan'ın vekilleriyle görüşme maratonu önümüzdeki günlerde de devam edecek. Ayrıca Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı adaylarını 18 Nisan'daki MKYK'da belirleyeceklerini söyledi.
(zaman.com.tr)